Бойовики відмовляються обмінювати заручників за схемою, яку пропонує Україна

 

Бойовики ОРДО відмовилися від обміну заручників за схемою 25 на 50, яку пропонувала українська сторона.
Про це перший заступник голови Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої групи Мінського процесу Ірина Геращенко повідомила у “Фейсбуці“.

“Зранку від ОБСЄ отримала листа, в якому міститься відповідь ОРДО і їхнього так званого «уповноваженого» щодо всіх наших пропозицій щодо звільнення заручників. ОРДО пише, що у відповідь на пропозицію українськоі сторони щодо звільненню 25 заручників, готовності передати їм 50 людей, яких вони ж запитували, у відповідь на всі наші пропозиції передати ім 8 «саперів», аби звільнити наших заручників, вони відмовляються…” – написала Геращенко.

За її словами, бойовики “трєбуют [обмінювати] всіх на всіх“.

“При цьому подають нам фантасмагоричний список із 600 людей, половини з якого просто не існує, ми не знаємо, хто це і де ці люди”, – наголосила уповноважена президента з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

“На всі заклики до логіки, гуманізму, реалістичності, бо ж ми готові на поступки, але потрібно шукати людей, і потім шукати компроміси, а не мучити всіх нереалістичними неіснуючими списками, – бачимо відмову. Це і є тероризм. І всі причетні до такого знущання над українськими заручниками – справжні сомалійські пірати з георгіївськими стрічками”, – зауважила Геращенко.

Водночас у коментарях до її допису деякі користувачі зауважують, що схема “всіх на всіх” прописана Мінськими угодами, але важливо верифікувати списки полонених, аби у них не було “мертвих душ”.

“А щоб не було спекуляцій зі списками, узгоджується третя сторона, яка перевіряє актуальність списків. Хтось із міжнародних організацій”, – запропонував журналіст Віктор Литовченко.

Читайте також попередні повідомлення про загиблих 18 липня:
Оса загинув, Стафф поранений. Молоді ротні із Закарпаття були в БМП,
що потрапила в засідку на Луганщині

В АТО – друга за кількістю втрат ЗСУ доба 2016 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна