Конкурс із приватизації ОПЗ не відбувся через відсутність бажаючих купити

 

Конкурс з продажу 99,567% ПАТ “Одеський припортовий завод” (м. Южне) не відбувся через відсутність заявок. Про це йдеться у повідомленні Фонду держмайна України.

“Станом на 18:00 (18 липня) жодної заявки надано не було. У зв’язку з відсутністю заявок ФДМУ змушений визнати конкурс таким, що не відбувся у зв’язку з відсутністю попиту”, – зазначено в повідомленні.

Як вважають у Фонді держмайна, найбільше питань і сумнівів у потенційних покупців ОПЗ викликали його борг перед Group DF, суди з компанією “Нортіма”, обмеження на репатріацію дивідендів, відсутність податкових пільг і преференцій для інвестора, зависока ціна на тлі проблем заводу та загальних політичних і економічних ризиків країни.

“Усі ризики, які існують довкола заводу і України загалом, мають свою ціну”, – прокоментував ситуацію голова ФДМУ Ігор Білоус.

За його словами, якщо ми не можемо вирішити якісь з проблем чи ризиків, їх потрібно враховувати і віддзеркалювати в умовах та договорі купівлі-продажу.

“Вважаю, що перед повторним виставлення ОПЗ на приватизацію саме це потрібно зробити спільно з Робочою групою з питань приватизації із залученням групи радників, які готували завод до приватизації. Отримані пропозиції  будуть подані прем’єр-міністру і Кабміну на розгляд.
Сподіваюся, що рішення щодо повторної приватизації ОПЗ буде прийнято найближчим часом. ФДМУ, зі свого боку, зробив усе можливе, щоб якомога краще підготувати цю приватизацію. Вирішення ж проблем заводу та питання надання пільг інвесторам перебувають в іншій, політичній площині, а тому потребувають політичної волі і прийняття рішень на найвищому рівні”, – зазначив Білоус.

Раніше повідомлялося: якщо заявок до 18 липня не буде або вона буде тільки одна, комісія буде змушена оголосити повторний конкурс, який може пройти вже в жовтні цього року.

Як відомо, ФДМУ оголосив конкурс про продаж 99,567% акцій ОПЗ 13 червня з початковою ціною 13,175 млрд. грн. (близько 531 млн. дол.). Крок торгів – 200 млн. грн., конкурсна гарантія – 658,75 млн грн.
До конкурсу, зокрема, не допускалися юридичні та фізичні особи з Росії, а також особи, до яких застосовано санкції згідно з указом президента України.

Читайте також:
Корупціонерів з ОПЗ просять випустити на поруки депутати з “Народного фронту”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна