Ілюстрований довідник “Мова чудова” допоможе уникнути помилок і суржику

 

У видавництві Vivat вийшов друком популярний довідник “Мова чудова” за авторством відомої редакторки й упорядниці українських словників Ольги Уліщенко.

«Мова чудова» – це довідник, який демонструє розмаїття та велич української мови. Посібник рекомендований для використання в навчально-виховному процесі”, – повідомили Новинарні у видавництві.

Щоб читачам було цікавіше подорожувати сторінками книжки, з українською мовою їх знайомитимуть казкові герої – Кіт-воркіт і Мишка-побіганка.
Вони пояснять складні випадки вживання деяких слів, навчать не припускатися багатьох мовних помилок, нададуть швидку допомогу в запобіганні помилок під час перекладу з російської мови сталих висловів, допоможуть уникати мовного суржику.

Відповідні поради можна знайти в рубриках “Антисуржикові сторінки”, “Цікаві факти”, “Швидка допомога” тощо.

При цьому видання “Мова чудова” призначене як для школярів, так і для дорослих.

Як зазначають у видавництві, книжка стане в нагоді всім, хто прагне вільно й грамотно користуватися українською мовою як в усному, так і в письмовому мовленні.

Довідник знайомить читача з синонімами, омонімами, паронімами, антонімами, що охоплюють усі частини мови. У кожному розділі доступно й наочно, за допомогою роз’яснень та ілюстрацій авторства художниці Ірини Потапенко, подається правильне вживання лексем, у яких носії мови найчастіше роблять помилки. Усі вони супроводжуються прикладами.

Ольга Уліщенко

Ольга Уліщенко

Ольга Уліщенко — редактор із багаторічним стажем, укладач словників та книжок, перекладач художніх творів із російської мови.
У її творчому доробку – «Словник труднощів української мови», «Український орфографічний словник», «Новітній російсько-український словник», «Російсько-український та українсько-російський словник», «Російсько-український і українсько-російський тлумачний словник», а також чимало відредагованих словників, таких як «Російсько-український словник сталих виразів» Івана Виргана та Марії Пилинської, «Криміналістика: словник термінів» тощо.

Читайте також:
Топ-7 книжок про війну, які варто прочитати

Матеріал друкується в рамках інформаційної співпраці “Новинарні
з видавництвом Vivat

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна