Екс-директора автодору з Дніпра арештували із заставою на суму розтрати

 

Колишнього директора ДП “Дніпропетровський облавтодору”, обвинуваченого у розтраті 10 млн. грн бюджетних коштів, заарештовано. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

17 липня 2016 року суд підтримав клопотання прокуратури Дніпропетровської області та обрав екс-директору облавтодору запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в майже 10 млн. грн. – саме таку суму колишній директор розтратив у 2013 році із коштів, які повинні були піти на ремонт доріг у регіоні.

Як повідомлялося раніше, екс-директора Дніпропетровського облавтодору затримали слідчі прокуратури області спільно з поліцейськими в п’ятницю, 15 липня, після повернення в Україну з Польщі. Доти чоловік перебував у розшуку.

Йому інкримінується розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, санкція – позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років).

У прокуратурі не називають ім’я затриманого, однак з відкритих джерел відомо, що в 2013 році директором ДП “Дніпропетровський облавтодор” був Андрій Костюченко.

 Читайте також:
Кабмін звільнив керівництво “Укравтодору”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна