За добу поранено трьох військових ЗСУ; зафіксовано 77 обстрілів

 

За минулу добу, 16 липня, в зоні проведення антитерористичної операції жоден український військовий не загинув, троє отримали поранення. Про це повідомив на брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

Він уточнив, що поранення були отримані на Маріупольському напрямку внаслідок ворожого обстрілу.

Також полковник Мотузяник озвучив уточнені дані за 15 липня: крім названих втрат (поранено 6 українських військових), двоє військових були контужені після зіткнення біля Мар’їнки, зараз їх стан здоров’я задовільний.

Речник АП навів дані Головного управління розвідки Міноборони, відповідно до яких 16 липня загинули двоє та поранені троє бойовиків – із підрозділів 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) та 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1-го армійського корпусу, а також 7-ї окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК.

“Встановлено особисті дані одного із загиблих військовослужбовців російських окупаційних військ: командир розрахунку гаубичної артилерійської батареї зі складу 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК ЗС РФ Віхляєв Олександр Володимирович (06.09.1982 р.н.)”, – ідеться в зведенні ГУР МОУ.

Згідно з базою даних “Вся Україна”, це – громадянин України, зареєстрований у місті Світлодарськ Бахмутського району Донецької області.

За підрахунками прес-центру штабу АТО, за добу 16 липня зафіксовано 77 випадікв відкриття вогню незаконними збройними формуваннями. З них 37 – на Маріупольському, 31 – на Донецькому та 9 – на Луганському напрямках.

Зокрема, на Маріупольському напрямку із забороненої Мінськими угодами 152-мм артилерії ворог бив по опорних пунктах ЗСУ в Павлополі. Крім цього, 122-мм самохідні установки бойовики застосували у Водяному, 120-мм міномети – в Широкиному, Гранітному, Мар’їнці і Талаківці. Біля Широкиного активізувалися ворожі снайпери.

На Донецькому напрямку неспокійно було в Авдіївці. Противник вів вогонь по наших військах із 122-мм артилерії, 120- та 82-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. З мінометів калібру 120 мм окупанти обстріляли укріплення українських військових у Новоселівці Другій, Невельському та біля шахти “Бутівка”. Також на Донеччині ворог задіяв бронетехніку, зенітні установки, протитанкові ракетні комплекси та великокаліберні кулемети.

На Луганщині супротивник стріляв 120 та 82-мм мінометами по українських позиціях у Старому Айдарі. Також мінометному обстрілу піддалися Новозванівка та Новоолександрівка.

Військове телебачення України на своєму каналі в YouTube оприлюднило відео
з н.п. Красногорівка та Мар’їнка 16 липня після ворожих обстрілів:

Читайте також:
ГУР: Російський “воєнторг” постачив “ДНР” нові “гради”, танки й БМП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна