“Гамбургер без квасу”. Від Олімпіади в Ріо можуть усунути всіх російських спортсменів, – ЗМІ

 

Від Олімпіади в Ріо-де-Жанейро, яка починається 5 серпня, можуть відсторонити не лише легкоатлетичну збірну Росії, а всю національну спортивну команду РФ.

Росіяни обговорюють таку можливість після того, як стало відомо, що принаймні 10 провідних національних антидопінгових організацій готові вимагати від президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха усунути збірну Росії від участі в Олімпійських та Паралімпійських іграх-2016.

Як повідомляє The New York Times, до переліку десяти країни точно входять США, Канада, Німеччина, Іспанія, Японія та Швейцарія.
Також більше 20 груп спортсменів із різних країн готові підтримати рішення про відсторонення збірної Росії від участі в Олімпіаді і Паралімпіаді.

Джерело газети повідомляє, що відповідне звернення з вимогою до керівництва МОК буде озвучене в понеділок, 18 липня.

Наразі представники антидопінгових агентств та атлети, особливо російські, очікують завершення розслідування Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) за звинуваченнями Росії в тому, що в спортивному господарстві країни існувала система державної підтримки застосування допінгу.
Річард Макларен, голова незалежної комісії ВАДА щодо допінгових зловживань у російському спорті, раніше заявляв, що висновки його комісії будуть опубліковані в середині липня.

Лист із вимогою усунути росіян з Олімпіади на адресу президента МОК Томаса Баха окремо написав голова Американського антидопінгового агентства Тревіс Тайгерт.

Міністр спорту РФ Віталій Мутко так прокоментував це послання: “Усе відбувається, як у передбачуваній шаховій партії: доповідь Макларена ще не опублікована, а їм уже все зрозуміло. Все це викликає подив. Можливо, сам Тайгерт цю доповідь і написав? Не здивуюся…”

Ініціатив американців почали коментувати й російські політики. Так, відома сумновідома депутатка Держдуми РФ Ірина Ярова заявила: “Олімпійські ігри ризикують стати одним ыз рівнів Global American Games. Перший рівень – промивка мізків і приватизація еліт, другий – лжедемократія державних переворотів, третій – подаровані громадянські війни й атаки терористів, четвертий рівень складається з меню холодної війни: на закуску – санкції, головна страва – розширення НАТО з підігрівом, а на десерт замість олімпійських кілець пропонуються американські бургери”.

“Геополітичний допінг амбіцій і всевладдя США видається світу під виглядом свободи і справедливості. Підсумком всього цього божевілля може бути тільки ще більше безумство і тотальне руйнування довіри та безпеки в світі” , – наводить слова Ярової агенція РІА “Новости”.

Як відомо, російським легкоатлетам заборонили брати участь в Олімпіаді-2016 після того, як на підставі проб, узятих на Іграх-2014, з’ясувалося, що застосування допінгу, зокрема препарату мельдоній, було офіційною політикою російських спортивних та антидопінгових структур.

Читайте також:
МОК підтвердив, що на Олімпіаді-2016 не буде легкоатлетичної збірної Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна