Першого заступника голови Держслужби з питань праці затримали за хабарі

 

Співробітники слідчого управління Генеральної прокуратури спільно з СБУ затримали першого заступника голови Державної служби з питань праці Михайла Бардонова за отримання хабара в сумі 100 тисяч гривень.

Про це генпрокурор Юрій Луценко повідомив на брифінгу в Луцьку, написала  у “Фейсбуці його прес-секретар Ларина Сарган.

“У ході проведення спецоперації працівниками Головного слідчого управління

Михайло Бардонов

Михайло Бардонов

Генпрокуратури України спільно з працівниками СБУ, 16 липня, о 1:20 ночі, після отримання чергової частини хабаря в сумі 100 тисяч гривень викрито першого заступника голови Державної служби України з питань праці Бардонова М.В. Під час обшуку предмет хабаря вилучено”, – йдеться в повідомленні.

 

Як повідомляє прес-центр СБУ, затриманий “систематично вимагав від керівника комерційної структури 100 тисяч гривень на місяць за надання дозволу на здійснення робіт в експертно-технічній галузі”.

Бізнесмен спеціалізувався на проведенні експертиз та наданні висновків щодо безпеки діяльності на виробництві.

Бардонова затримали після отримання чергової щомісячної “данини”.

Під час обшуків за місцем проживання чиновника правоохоронці вилучили 153 тисячі доларів США, шість коштовних годинників та ювелірні вироби.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Як повідомляє “Українська правда“, також проведено обшук у керівника Державної служби з питань праці служби Романа Чернеги. Загалом по цій справі проводиться 10 обшуків.

Сам Чернега в коментарі УП заявив: “Слiдство має встановити всi oбставини справи, i виннi повиннi понести вiдповiдальнicть. Завжди сповiдував i сповiдую нульову толерантнicть до корупцiї. Тому надаю i надаватиму слiдству всю необхiдну допомогу”.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, встановлюються всі обставини вчинення злочину та інші особи, причетні до цього злочину.

Читайте також:
На Чернігівщині СБУ взяла мера-хабарника від Радикальної партії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна