Ляшко у своєму маєтку за 5 тис. грн. удвічі збільшив висоту парканів, – ЗМІ

 

За два роки проживання в елітному будинку в селі Козин поруч із Кончою-Заспою лідер Радикальної партії Олег Ляшко майже вдвічі збільшив висоту парканів цього маєтку. Такий висновок “Новинарня” зробила з відеосюжетів, у яких показано огорожу садиби Ляшка в 2014 році й тепер.

Першим звернув увагу на “закриття” Ляшка від зовнішнього світу журналіст Олександр Аргат.

Він порівняв два відео з маєтком Ляшка в Козині – у липні 2016-го та у вересні 2014-го року.

За словами Аргата, другий сюжет – “часів, коли Коломойський [на каналі “1+1″] мочив Ляшка (вересень 2014)”.

“Прикольно порівняти паркани, за якими він (Ляшко) переховував родину від [міністра внустрішніх справ] Захарченка під час Майдану (я йому вірю!!!), і паркани, за якими він два роки по тому орендує за 5000 грн. на місяць будинок. Є певні зміни в конструкції, які кидаються в очі”, – констатував журналіст.

Паркан Ляшка 2014-2016

“Це, очевидно, щоб скотиняки з блоку панамських патріотів не заважали Олегу Валерійовичу планувати боротьбу за низькі тарифи та розробляти антиофшорне законодавство. А то ще аваківські пси влаштують “слєжку” за вказівкою олігарха Порошенка”, – зазначив Олександр Аргат.

“Хоча з нинішніми тенденціями я би більше, звісно, остерігався орлів Ситника і Холодницького”, – додав він, маючи на увазі НАБУ й Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

Відео 2016:

Відео 2014:

Нарощений паркан у маєтку Олега Ляшка в Козині. Кадр відео 271studio

Нарощений паркан у маєтку Олега Ляшка в Козині. 2016 рік. Кадр відео 271studio

маєток Олега Ляшка в Козині. Кадр відео з каналу 271studio

маєток Олега Ляшка в Козині. Кадр відео з каналу 271studio

Як відомо, лідер опозиційної Радикальної партії Олег Ляшко третій рік мешкає в елітному в передмісті Києва, що не відповідає задекларованим ним доходам. Це стало відомо завдяки “помилці” слідчих Генпрокуратури, які вранці 21 червня спершу прийшли з обшуком до маєтку Ляшка замість його сусіда Андрія Клюєва.

Тоді прес-секретарка генерального прокурора Лариса Сарган прокоментувала в соцмережі: “Слідчі Генпрокуратури здивовані помилкою з маєтком Ляшка. Просто ніхто не очікував, що такий радикальний опозиціонер є найближчим сусідом найбільш одіозних представників режиму Януковича. Тепер, йдучи на обшук до інших регіоналів, слідчі ГПУ будуть пильні… Просимо вибачення в Олега Ляшка за те, що слідчі переплутали його з сусідами-регіоналами. За одним високим парканом важко розгледіти, де чий димар”.

Читайте також:
Завдяки “помилці” ГПУ спливла фешенебельна нерухомість Ляшка поруч із Порошенком

У кінці лютого 2014 року, коли сюди ж приїздили активісти “Автомайдану”, сплутавши адресу з домом Клюєва, Ляшко заявив, що проживає в Козині вимушено й тимчасово, аби захистити свою сім’ю від переслідувань силовиків Януковича.

21 червня журналісти запитували Ляшка, чому він продовжує жити в будинку, який планував орендувати тимчасово. На це депутат розсердився і відповів, що робить це, оскільки має має відповідне право.
“Я маю право легально знімати це житло, всі відомості відображені в моїй декларації, все прозоро”, – заявив Олег Ляшко.

Будинок площею 549,5 кв. метри справді вказаний у декларації Ляшка. Вартість його оренди у 2015 році обійшлася депутатові лише в 60 тисяч гривень, тобто всього 5000 грн. на місяць.
При цьому офіційна зарплата Олега Ляшка за рік – менше 80 тис. грн. (решту 4,170 млн. грн. він начебто заробив на продажу гаража).

Ляшко не відповів на запитання, як може оренда такого великого будинку коштувати так дешево.

За даними проекту “Гарна хата”, будинок по вулиці Солов’яненка 2-а в селі Козин Обухівського району Київської області офіційно належить Артему Савицькому, який балотувався на останніх виборах до ВР за списками Радикальної партії під номером 92 і не потрапив у Раду.

Відомо, що 28-річний пан Савицький також надав Ляшкові дві земельні ділянки у цьому ж районі площею 0,45 та 0,1423 га. Призначення землі, як зазначається у документі, – “для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)”. Договір оренди укладено до 2025 року з правом пролонгації.
Крім того, згідно з декларацією, Ляшко володіє третьою земельною ділянкою – площею 1,26 га.

Ляшко Порошенко Козин

Артем Савицький входить до переліку членів “азаровського” колективу забудовників “Південний”, завдяки якому виникло “чиновницьке поселення” у Конча-Заспі.

Крім Клюєва, Сівковича, Ляшка і Ко, в Кончі-Заспі й Козині неподалік розташовані маєтки Петра Порошенка, Юлії Тимошенко (яка теж орендує розкішну садибу на березі Дніпра за невеликі гроші), кілька елітних котеджних містечок.

Савицький-старший, батько “друга” Ляшка, за часів Януковича очолював Громадську раду при Міністерстві екології та природних ресурсів, яким свого часу керував міністр-втікач Едуард Ставицький.
У 2008 та 2009 роках Валентин Савицький керував Центром державного земельного кадастру, а також був народним депутатом від Народної аграрної партії у Верховній Раді IV скликання (округ №67, Житомирщина). Раніше він працював в адміністрації президента Кучми – обіймав посаду голови Контрольного управління.

Відомо, що Олег Ляшко також є власником елітного офісу на Кловському узвозі в Києві загальною площею 182,8 кв.м.
Він придбав цю нерухомість у вересні 2013 року, коли перебував в опозиції до влади Януковича.

У той період радикала Ляшка називали “проектом Льовочкіна”, глави адміністрації президента, який забезпечував голові РПЛ як “дозволеній опозиції” розкрутку на своїх телеканалах.

Читайте також:
Ляшко “спалився” на амбарній книзі “Регіонів” і пішов домовлятися з Порошенком

Ляшко про “амбарну книгу” ПР: Казань брав, Астрахань брав, Партію регіонів не брав

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна