Лише кожен п’ятий мешканець ОРДО вважає себе “громадянином ДНР”, – соціологія

 

На непідконтрольній Україні частині Донецької області 18% жителів вважають себе “громадянами ДНР”. Про це свідчать дані соціологічного опитування “Фабрика думки “Донбас”, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Згідно з даними опитування, на окупованій території Донецької області (ОРДО) українська громадянська ідентичність послаблюється.
З іншого боку, хоча керівництво самопроголошеної “республіки” наполягає на незалежному статусі “ДНР” та її окремому громадянстві, лише незначна частка мешканців ОРДО визнає “незалежність” “ДНР”.

Також опитування показало, що серед найбільш поширених страхів, які відчувають жителі непідконтрольних Києву територій, на першому місці – страх поновлення бойових дій (78%), зниження рівня життя (47%).
Крім того, 28% опитаних відчувають страх перед поверненням території “республіки” під контроль України.

Соціологічне опитування було проведено з 30 травня по 13 червня 2016 року методом особистого інтерв’ю. Вибіркова сукупність на непідконтрольній території області становить 605 респондентів. Похибка становить 3,98%.

Читайте також:
Соціологія: українці найкраще ставляться до Польщі, найгірше – до Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна