Автомайдан запустив електронну базу даних про майно і доходи суддів

 

Всеукраїнське об’єднання “Автомайдан” запустило проект PROSUD, мета якого – контроль за діяльністю суддів та аналіз їхнього професійного і майнового стану.

На сайті Prosud.info кожен користувач інтернету може ввести прізвище судді, що його цікавить, і дізнатися про задекларовані ним статки й доходи, ознайомитися з кількістю розглянутих ним справ та скарг на цього суддю, побачити фото його місця проживання та іншого майна.

В Автомайдані наголошують, що всю інформацію беруть із відкритих джерел і ретельно перевіряють. А ті дані, які неможливо знайти в публічному доступі (передусім щодо професійних показників) запитують у Вищій кваліфікаційній комісії суддів (ВККС).

Станом на день презентації проекту, 14 липня, у базу даних українських суддів Prosud внесено 7766 осіб. Поповнити її може кожен охочий, розмістивши повідомлення про неправомірну поведінку судді у спеціальній формі або надіславши на електронну адресу, вказану на сайті.

Автори проекту перевірять надану інформацію і, якщо вона відповідає дійсності, внесуть у загальну базу.

Всі дані, що можуть бути підтвердженням корупційної діяльності служителя Феміди, обіцяють передавати в Національне антикорупційне бюро та ВККС.

Читайте також:
В Іспанії за сигналом НАБУ арештували квартиру й рахунок судді з Луганщини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна