Жодна партія в Україні не має рейтинг більше 10%, – соціологія

 

Порівняно найбільший рейтинг серед політичних сил України в разі проведення дострокових парламентських виборів має “Опозиційний блок”. При цьому жодна з партій не набирає більше 10% голосів українців.
Такими є результати соціологічного опитування, проведеного у травні-червні соціологічною групою “Рейтинг” на замовлення Міжнародного республіканського інституту (США).

За даними соціологів, якби вибори проводилися наступної неділі, за “Опоблок” проголосували б 10% від усієї кількості виборців.

“Батьківщина” набирає 9%, Блок Порошенка – 7%, “Самопоміч” і Радикальна партія Ляшка – по 5%, “Свобода” – 3%, “Громадянська позиція”, умовна партія Саакашвілі, “УКРОП” – по 2%, низка інших партій, серед яких “Народний фронт” – 1% і т.д.

рейтинг червень 2016 всі

При цьому “однозначно так” у виборах збираються брати участь 26% опитаних, “скоріше так” – 30%, “скоріше ні” – 10%, “однозначно ні” – 22%, не визначилися – 11%.

Серед тих, хто має намір голосувати, електоральні симпатії розподіляються так: “Опоблок” і “Батьківщина” – по 14%, БПП – 11%, “Самопоміч” – 9%, Радикальна партія – 8%. 

Решта партій не долають бар’єр 5%. “Свобода” має 4%, “Громадянська позиція” і партія Саакашвілі – по 3%, “УКРОП”, “Відродження”, “Народний контроль” – по 2%.

рейтинг червень 2016 ті хто голосуватиме

Саму ідею позачергових виборів до ВР тепер підтримують лише 38% українців – проти 45% у лютому ц.р.
Проти перевиборів парламенту висловлюються 47% опитаних (у лютому – 41%).

рейтинг червень 2016 позачергові вибори

Намір голосувати на дострокових виборах:

рейтинг червень 2016 бажання голосувати

Опитування проводилося по всій Україні (крім окупованих територій Криму і Донбасу) з 28 травня по 14 червня 2016 р. Всього було опитано 2400 жителів України віком 18 років і старше, які мають право голосувати. Вибірка є репрезентативною за статтю, віком, регіоном і величиною населеного пункту. Допустима похибка не перевищує  2.0%. Коефіцієнт досяжності респондентів – 63.9%. Додатково було опитано 1185 респондентів у Дніпровській області. Допустима похибка не перевищує 2.8%. Коефіцієнт досяжності респондентів – 62.7%.
Дослідження профінансовано Урядом Канади.

Читайте також:
За рейтингами КМІС стирчать вуха Тимошенко

Соціологи КМІС не втомлюються показувати найвищі рейтинги Тимошенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна