В Іспанії за сигналом НАБУ арештували квартиру й рахунок судді з Луганщини

 

Суд в Іспанії арештував квартиру та банківський рахунок судді Сєвєродонецького міського суду Луганської області Олени Горбатенко. “Вона обвинувачується в отриманні неправомірної вигоди за винесення певного судового рішення”, – повідомляє прес-служба НАБУ.

Вказується, що окрім майна в Іспанії, у ході досудового розслідування арештували також три автомобілі, квартири в Луганську та Сєвєродонецьку.

“Під час слідчих дій вилучені грошові кошти в сумі 2 тис. євро та 60 100 доларів США, ювелірні вироби. Рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України служителя Феміди відсторонено від посади”, – йдеться у повідомленні.

“Накладення арешту на майно стало можливим у результаті ефективної взаємодії Національного антикорупційного бюро України з іноземними компетентними органами у рамках міжнародної правової допомоги”, – зазначають в НАБУ.

У відомстві зазначили, що матеріали розслідування вже скеровано до суду.

Раніше “Наші гроші” писали, що НАБУ підозрює Горбатенко в отриманні $1500 при посібництві заступника прокурора Сєвєродонецька Костянтина Пивоварова. Ці кошти були отримані за винесення м’якого вироку щодо двох підсудних, обвинувачених у наркобізнесі.
26 жовтня 2015 року Олені Горбатенко повідомили про підозру у злочині і визначили їй заставу в розмірі 688 тис. грн.
У ході обшуку за місцем проживання судді Горбатенко слідчі вилучили документи, що вказують на купівлю квартири в Іспанії. Також у судді знайшлися кошти в банку “Bankia S.A.” (Валенсія, Іспанія).

21 січня суд наклав арешт на ці активи судді. Також у Горбатенко було знайдено та вилучено $37 тис, 2000 євро та багато прикрас із золота.

Читайте також:
Суддя, який забороняв Євромайдан, став офіційним голосом Окружного адмінсуду Києва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна