У шести містах України дозволили реєструвати шлюб за одну добу

 

Кабінет Міністрів України схвалив впровадження пілотного проекту в деяких містах щодо реєстрації шлюбу протягом однієї доби.

Пілотний проект буде реалізуватися в Маріуполі, Сєверодонецьку й Херсоні – для українських громадян з ОРДЛО і Криму, які могли б протягом доби приїхати, отримати українське свідоцтво про шлюб і повернутися. Також у пілотний проект включені Київ, Одеса та Львів.

“Ми дамо можливість самостійно вирішувати молодятам, коли саме вони хочуть одружитися”, – сказав на засіданні уряду міністр юстиції Павло Петренко, презентуючи проект постанови.

“Я думаю, що протягом наступних двох тижнів місцеві органи влади почнуть надавати такий сервіс, запрошую тоді приїжджати в ці центри і одружуватись протягом доби без бюрократії і черг”, – додав він.

Читайте також:
Парламент Італії схвалив шлюби одностатевих пар

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна