У Львові одного з керівників “Західукргеології” затримали на хабарі 1,5 млн. грн.

 

Прокуратура Львівської області спільно з працівниками слідчого управління ГУ Нацполіції та управління захисту економіки НПУ затримали на гарячому при одержанні 1,5 млн. гривень хабара готівкою заступника директора дочірнього підприємства НАК “Надра України” “Західукргеологія” Державної служби геології і надр.
Про це повідомляє ГПУ з посиланням на прес-службу прокуратури Львівської області.

Встановлено, що в червні цього року до правоохоронних органів звернулася громадянка із заявою щодо вимагання у неї заступником директора дочірнього підприємства Національної акціонерної компанії “Надра України” “Західукргеологія” неправомірної вигоди в сумі 3 млн. грн за виготовлення та погодження документації на розробку газового родовища з подальшим сприянням у видачі спеціального дозволу на користування надрами.

Зважаючи, на те, що в діях посадовця вбачалися ознаки кримінального правопорушення, а саме – підготовка до одержання службовою особою неправомірної вигоди з використанням наданого їй влади чи службового становища, поєднане з вимаганням, слідчий управління Нацполіції зареєстрував кримінальне провадження та розпочав досудове розслідування.

Процесуальне керівництво у ньому доручено здійснювати в.о. начальника відділу прокуратури Львівської області.

Правоохоронці спільно з процесуальним керівником прокуратури розпочали проведення відповідних негласних слідчих (розшукових) дій.

“Внаслідок ефективної координації роботи прокуратури, слідчого управління та Управління захисту економіки Нацполіції у Львівській області, сьогодні близько 12-ї години заступника директора дочірнього підприємства НАК «Надра України» «Західукргеологія» було затримано в його службовому кабінеті (за адресою м. Львів, пл. Міцкевича, 8) при одержанні частини обумовленої суми неправомірної вигоди, а саме 1,5 млн. грн.”, – повідомляє прес-служба прокуратури.

Силовики поширили фото з пачками 500-гривневих купюр, що становили хабар.

На даний час слідчі дії тривають, проводяться обшуківи, в тому числі за місцем проживання затриманого.

Читайте також:
За заступника глави МОЗ, спійманого на хабарі, внесли заставу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна