Трюдо став першим іноземним прем’єр-міністром, який відвідав Яворівський полігон

Другий день свого візиту в Україну прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо провів на Львівщині, де, зокрема, відвідав Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (Яворівський полігон).

Під час візиту канадська делегація ознайомилася із матеріально-технічною базою МЦМБ, його можливостями, відвідала канадську компоненту Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи.

“Джастін Трюдо – перший прем’єр-міністр іноземної країни, який завітав на цей військовий полігон. Це свідчення того, що Канада є не тільки країною, де представлена велика українська діаспора, а й членом великої сімки і повністю підтримує Україну та наші Збройні Сили”, – цитує заступника міністра оборони з питань європейської інтеграції Ігоря Долгова офіційний сайт Міноборони України.

Він нагадав, що згідно з домовленостями, про які напередодні говорив і президент Петро Порошенко, канадські інструктори й надалі братимуть участь у багатонаціональній тренувальній місії. Обговорювалося й питання підготовки ними підрозділів ЗСУ.

“Ця допомога нам вкрай важлива в частині тактичної медицини, рятування поранених із поля бою. Це те, чого ми не могли робити на початку війни. Тому будемо впевнено дивитися вперед. Є всі підґрунтя для розвитку нашої співпраці”, – наголосив Долгов.

Подивилися гості й на тренування, які проводили канадські інструктори з українськими військовослужбовцями, відпрацьовуючи тему “Рейдові дії механізованого взводу”.

Після завершення активної фази заняття Трюдо поспілкувався зі своїми співвітчизниками, які вже близько року працюють у складі багатонаціональної тренувальної групи.
Главу канадського уряду супроводжував його старший син, 8-річний Ксав’є, який прилетів в Україну разом із батьком.

За словами Ігоря Долгова, під час українсько-канадських переговорів було досягнуто домовленостей про продовження тренувальної місії на наступний рік і продовження програми навчання українських офіцерів на базі вищих військових навчальних закладів Канади.

Також ішлося про розширення заходів із підготовки українських військовослужбовців, зокрема сержантського складу. Окрім того, українським Збройним силам буде дуже корисним канадський досвід у таких специфічних військових галузях, як, скажімо, індивідуальна підготовка розвідників.

Офіційний візит прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо в Україну тривав два дні, 11-12 липня, хоча до Києва він прилетів іще в неділю, 10 липня.

Як повідомляла Новинарня, під час цього візиту було підписано угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою.

Раніше йшлося про те, що також може бути підписано угоду про співробітництво в галузі оборони між оборонними відомствами України та Канади.

Читайте також:
Прем’єр-міністр Канади Трюдо почав візит в Україну із зустрічі з громадськими активістами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна