Суд поновив на посаді прокурора АТО Кулика, звинуваченого в незаконному збагаченні

 

Апеляційний суд Києва поновив на посаді військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика, підозрюваного в незаконному збагаченні. Про це повідомляє канал “112 Україна” з посиланням на прес-службу суду.

“За результатами апеляційного розгляду колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва постановила: апеляційну скаргу сторони захисту, подану в інтересах Кулика, задовольнити; визначення слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 4 липня 2016 скасувати”, – йдеться в повідомленні.

Антикорупційні ативісти назвали рішення Апеляційного суду “зрадою”.

Як відомо, 4 липня Солом’янський райсуд відсторонив  Кулика на час проведення слідства  від виконання обов’язків терміном на два місяці – до 4 вересня 2016 року – для забезпечення безперешкодного проведення слідства. При цьому його не стали арештовувати, а відпустили під особисте зобов’язання.

Таким чином, тепер Апеляційний суд столиці відмовив у задоволенні клопотання детектива Національного антикорупційного бюро України про відсторонення від посади військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика, який підозрюється у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 368-2 Кримінального кодексу України.

Детективами НАБУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом отримання прокурором Куликом у власність активів у значному розмірі, законність набуття яких не підтверджена доказами.

Досудове розслідування встановило, що протягом 2011-2016 років Кулик отримав у власність ряд цінних об’єктів нерухомого майна та автомобілів, вартість яких значно перевищувала його офіційний дохід. Право власності в більшості оформлено на близьких осіб.

1 липня Солом’янський районний суд повністю задовольнив клопотання САП та заарештував на час досудового розслідування два автомобілі, три квартири, земельну ділянку, два паркомісця, одне нежитлове приміщення і низку банківських рахунків, якими володіє військовий прокурор Кулик.

Читайте також:
Детективи НАБУ провели обшук у “золотого” прокурора АТО Кулика і передали йому підозру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна