Росія в Мінську відмовилася від свого старлея Сєдікова, який потрапив у полон до ЗСУ на Луганщині

 

Російська сторона на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську відмовилася від старшого лейтенанта ЗС РФ Олексія Сєдікова, затриманого українськими військовими на Луганщині 11 липня. Про це повідомила в соцмережі учасниця мінських перемовин, перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

“Під час роботи гуманітарної групи я поставила російській стороні запитання, чи не хочуть вони поцікавитися своїми військовими, що їх днями затримали ЗСУ і які сьогодні дають свідчення про ведення бойових дій на Донбасі. У відповідь почула, що російських військових на Донбасі немає і представники РФ взагалі не знають, про кого йдеться…” – написала Геращенко у “Фейсбуці” надвечір 13 липня.

Нагадаємо, вранці 11 липня бійці 54-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України після бою затримали трьох бойовиків “ЛНР” біля села Троїцьке Попаснянського району, які атакували українські позиції у складі ДРГ.
Один із них – громадянин Росії Натан Цакіров – від отриманих ран помер. Ще один виявився українцем. Третій – громадянин РФ із Сєвєродвінська Архангельської області, кадровий військовий – отримав медичну допомогу і дав свідчення СБУ.
Як виявилося, він – старший лейтенант Олексій Сєдіков, командир взводу 2-ї роти 2 омсб 7-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу ЗС РФ (“ЛНР”).

Сєдіков розповів про те, що російський офіцери беруть активну участь у боях проти української армії в якості “радників”. При цьому вони зараховуються на посади командирів батальйонів.
Також найманець розповів про провокативні обстріли: “І по своїх били, і по Україні. Два снаряди туди, два – туди”.

Поранений Сєдіков звернувся до своїх близьких приїхати до нього під гарантії безпеки від СБУ.

Читайте також:
Армійці розповіли подробиці бою під Троїцьким, де взяли в полон трьох російських терористів.
Один із них дав свідчення на камеру

“Що ж , не вперше російські офіцери і чиновники відмовляються від своїх солдат, що їх посилали вбивати українців. Це ми вже проходили з Єрофєєвим-Александровим, яких також називали в Мінські і росіяни, і їх маріонетки “доблєсними ополчєнцами”…” – зазначила Геращенко.

За словами учасниці переговорів, “поки що російська сторона не висловила жодної підтримки й інтересу до затриманих своїх солдатів – і треба, щоб це знали їхні колеги й родичі, знали, наскільки “цінні” вони своїй “великой странє”.

Читайте також:
Бойовики ОРДЛО переформовані на зразок ЗС Росії та керуються російськими офіцерами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна