Президент підписав новий закон про судоустрій

 

Президент Петро Порошенко підписав закон “Про судоустрій і статус суддів”, ухвалений Верховною Радою 2 червня. Про це сьогодні, 13 липня, повідомила прес-служба президента.

Завдання закону “Про судоустрій і статус суддів” – імплементація оновлених конституційних засад здійснення правосуддя для забезпечення незалежності та деполітизації судової влади, посилення її відповідальності перед суспільством, зазначає прес-служба.

Також передбачається запровадження нових засад формування суддівського корпусу, посилення ролі громадськості щодо контролю за доброчесністю та етичністю представників суддівського корпусу, оптимізація системи судоустрою.

Як відомо, 2 червня Верховна Рада ухвалила новий закон про судоустрій і статус суддів, яку назвали “головною реформою часів незалежності”. Також парламент затвердив зміни до Конституції у частині правосуддя.
Депутати Надія Савченко і Роман Шухевич заблокували вступ реформи правосуддя в дію внесенням проекту про скасування ухвалення закону, однак 16 червня Рада не підтримала цю ініціативу.

Закон про судоустрій набирає чинності з дня набуття чинності Законом України “Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)”, крім пунктів 39 та 48, які набирають чинності з дня, наступного за днем опублікування закону.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна