Порошенко запропонував крісло заступника міністра охорони здоров’я діаспорянці

 

Президент Петро Порошенко запропонував обійняти посаду заступника міністра охорони здоров’я Уляні Супрун – лікареві, волонтерові й директорові гуманітарних ініціатив Світового конгресу українців.

Порошенко під час зустрічі з Супрун сказав, що вже звернувся до уряду з проханням призначити її на цю посаду, повідомила прес-служба голови держави.

“Дуже розраховую на вас. Раніше ми з вами приділили увагу військовій медицині, і наші воїни отримали забезпечення ліками, аптечками, послугами медиків. Але зараз завдання більш амбітне”, – сказав президент, запропонувавши Супрун працювати над поліпшенням системи охорони здоров’я в міністерстві.

“Ситуація в охороні здоров’я сьогодні досягає рівня захисту національної безпеки”, – зазначив глава держави.

За словами президента, першочерговою метою є розробка та затвердження стратегії реформування галузі охорони здоров’я. А головним викликом він назвав корупцію в системі охорони здоров’я.

Як відомо, минулого тижня було затримано на хабарі заступника глави МОЗ Романа Василишина. 12 липня він вийшов під заставу 2 млн. грн.

Посада міністра охорони здоров’я залишається вакантною.

Рік тому президент вручив Уляні Супрун і її чоловікові Маркові Супруну паспорти громадян України, підписавши указ про надання їм українського громадянства. Тоді Порошенко відзначив великий внесок подружжя Супрунів у забезпечення українських військових індивідуальними аптечками першої медичної допомоги міжнародного зразка та навчання воїнів навичкам тактичної медицини, а також участь подружжя у програмі медичної підготовки нових українських патрульних поліцейських.

Засновники волонтерського проекту “Захист патріотів” Уляна і Марко Супрун переїхали в Україну через тиждень після початку Революції гідності.
Уляна, лікар за фахом, стала волонтером Медичної служби й була на Майдані в найгарячіші моменти.

Супруни – активні учасники Світового конгресу українців (СКУ), міжнародної громадської організації, яка об’єднує українську діаспору у всьому світі. Ще від початку 1990-х вони приїжджали в Україну з різними місіями.

У рамках проекту “Захист патріотів” курси тактичної підготовки пройшли понад 19 тисяч солдатів і понад 2 тисячі курсантів військових училищ. За сприяння цієї ініціативи в армію доставлено понад 16,5 тисяч аптечок, зібраних за стандартами НАТО, а також організовано заходи реабілітації потерпілих під час Революції гідності.

Читайте також:
СКУ просить Вселенського патріарха дати автокефалію українській церкві.
Але зараз це не розглядатимуть

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна