Керівникові міжнародного мовлення США довічно заборонили в’їзд до Росії

 

Голову американської Мовленнєвої ради керівників (Broadcasting Board of Governors) Джеффа Шелла не впустили в Росію. Про це повідомляється у прес-релізі ради.

Згідно з повідомленням, Шелла зупинили після прибуття в московський аеропорт Шереметьєво з Праги у вівторок пізно ввечері.

“Шеллу відмовили у допуску в країну, незважаючи на наявність дійсного паспорту і російської візи, а потім тримали у закритій кімнаті кілька годин, після чого працівники спецслужб провели його на літак до Амстердама. Жодних пояснень з приводу затриманні досі не надали ні Шеллу, ні BBG”, – йдеться у повідомленні.

Також в організації додали, що, за словами Шелла, російські чиновники заявили йому про довічну заборону на в’їзд до Росії.

Чиновники BBG вже обговорили інцидент з послом США в Росії Джоном Теффтом.

“Містер Шелл є президентським призначенцем, який працює на неповній зайнятості на посаді керівника Мовленнєвої ради керівників, яка здійснює нагляд над міжнародними виданнями США. Він також є керівником NBCUniversal’s Filmed Entertainment Division”, – заявили в організації.

Читайте також:
Співробітники ФСБ побили американського дипломата в Москві

У Держдепі США заявили про намір посилити санкції проти Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна