Голова Одеської митниці подала два судові позови проти голови ДФС

 

Керівниця Одеської митниці Юлія Марушевська подала два позови до суду на голову Державної фіскальної служба Романа Насірова. Про це вона повідомила в соцмережі.

“Подаю до суду на Романа Насірова за те, що він з порушенням законодавства проводить конкурс на посади начальників митних постів в Одеській митниці”, – написала Марушевська.

За її словами, голова ДФС “створив у Києві конкурсну комісію з захисників корупційних схем, щоб ті визначили, хто буде працювати на митниці в Одесі”.

Конкурсна комісія ДФС

“Він не має права оголошувати конкурс таким чином. Пан Насіров просто боїться, що на митниці будуть нові працівники”, – заявила Марушевська.

“Крім того, після того як ми почали провадження щодо особливо резонансних персонажів на керівних посадах пан Насіров заборонив нам проводити дисциплінарні провадження щодо начальників митних постів”, – додала вона.

“Це також порушення законодавства і, відповідно, ще один позов”, – наголосила керівник Одеської митниці.

Марушевська стверджує, що за останні місяці “вдалося виявити не один факт зловживання серед керівників всередині служби”.

“Тепер у нас хочуть забрати навіть теоретичну можливість оновлювати кадри: ми не можемо документувати факти порушень окремих керівників митниці, а ДФС, всупереч закону, буде присилати нам своїх “парашутистів” на митницю”, – заявила вона

Як відомо, протистояння між головою ДФС Насіровим та керівником Одеської митниці Марушевською триває віддавна. До Одеси приїздив прем’єр Гройсман, який спробував залагодити конфлікт, ставши на бік реформаторів, але не чіпаючи Насірова.

У червні голова ДФС знову пообіцяв відставку Марушевської. Він мотивував це тим, зокрема, що Одеська митниця не виконує плани, погано здійснює контроль вантажів.

Читайте також:
Начальниця Одеської митниці просить Порошенка не душити митну реформу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна