У лідери народної підтримки вирвалася Савченко. Поліпшилося ставлення до президента й уряду

 

Серед українських політиків найвищий рівень підтримки з боку населення має народний депутат від ВО “Батьківщина” Надія Савченко. Про це свідчать результати соціологічного опитування групи “Рейтинг”, проведеного в травні-червні 2016-го на замовлення Міжнародного республіканського інституту.

Згідно з цими даними, до Надії Савченко загалом позитивно ставляться 45% опитаних (13% – “дуже позитивно”, 32% – “скоріше позитивно”), негативно – 34%.

Нагадаємо, Савченко не виключила своє балотування в президенти.

ставлення до політиків Рейтинг червень 2016

Далі у рейтингу іде мер Львова Андрій Садовий (33% загальної підтримки), голова Одеської ОДА Михеїл Саакашвілі (26%), екс-міністр оборони, лідер партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко (25%), лідерка “Баткьівщини” Юлія Тимошенко (23%), прем’єр-міністр Володимир Гройсман (24%), мер Києва Віталій Кличко (23%), лідер Радикальної партії Олег Ляшко 922%), голова ВР Андрій Парубій і президент Петро Порошенко (по 19%) та ін.

Найменше серед політиків українці підтримують екс-прем’єра Арсенія Яценюка – “дуже негативно” до нього ставляться 16%, “скоріше негативно” – 71%. Позитивно Яценюка сприймають 6% опитаних.

Читайте також:
Садовий – чемпіон за рівнем позитивного ставлення українців.
Далі – Саакашвілі, Москаль, Кличко й Порошенко
 (дані січня 2016)

Згідно з опитуванням “Рейтингу”, за останні чотири місяці ставлення українців до президента Петра Порошенка дещо поліпшилося.

Якщо в лютому його діяльність “повністю схвалювали” або “скоріше схвалювали” 17% (2+15%) громадян, то в червні 2016-го таких 19% (3+16%).
Рівень несхвалення опустився з 75% до сумарних 73%.

ставлення до Порошенка Рейтинг червень 2016

З цього ж дослідження випливає, що діяльність Кабміну Володимира Гройсмана українців оцінюють значно краще, ніж уряд Арсенія Яценюка.

У лютому уряд Яценюка схвалювали 7% (1% – повністю, 6% – скоріше), натомість схвалення уряду Гройсмана в червні – 20% (1+19%).
Відповідно, сумарне несхвалення – 89% у Яценюка проти 59% у Гройсмана.

ставлення до Гройсмана Рейтинг червень 2016

Зі зміною керівництва Верховної Ради також певною мірою поліпшилося ставлення до парламенту.

Тепер роботу ВР схвалюють 10% опитаних, у лютому таких було 5%. Несхвалення за чотири місяці змінилося з 88% до 81%.

ставлення до Верховної Ради Рейтинг червень 2016

Також “Рейтинг” заміряв ставлення виборців до молодих політиків. Найкращі оцінки отримали Єгор Соболєв із “Самопомочі” та Мустафа Найєм (фракція БПП, “Демальянс”).

ставлення до молодих політиків Рейтинг червень 2016

Якби зазначені молоді політики об’єдналися в партію, її могли б підтримати 16% виборців.

парті молодих Рейтинг червень 2016

Опитування проводилося по всій Україні (крім окупованих територій Криму і Донбасу) з 28 травня по 14 червня 2016 р. Всього було опитано 2400 жителів України віком 18 років і старше, які мають право голосувати. Вибірка є репрезентативною за статтю, віком, регіоном і величиною населеного пункту. Допустима похибка не перевищує  2.0%. Коефіцієнт досяжності респондентів – 63.9%. Додатково було опитано 1185 респондентів у Дніпровській області. Допустима похибка не перевищує 2.8%. Коефіцієнт досяжності респондентів – 62.7%.
Дослідження профінансовано Урядом Канади.

Читайте також:
Соціологія: українці найкраще ставляться до Польщі, найгірше – до Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна