Росіянин, який здався в Мар’їнці, працював в особистій охороні Захарченка, – поліція

 

Громадянин Росії і так званої “республіки Південна Осетія”, який у ніч на вівторок, 12 липня, здався співробітникам Державної прикордонної служби України на КПВВ “Мар’їнка”, певний час працював в особистій охороні ватажка “ДНР” Олександра Захарченка. Про це повідомила прес-служба управління Національної поліції в Донецькій області.

У поліції підтвердили дані ДПСУ про те, що 29-річний росіянин, зареєстрований у Південній Осетії, з серпня 2014 року до травня 2016 року перебував у складі незаконного збройного формування “Восток”. Найманець служив у Ясинуватій, чергував на блокпості у Луганській області.

У травні 2015 – березні 2016 року чоловік, за даними НП, воював у складі “особового відділу республіканської гвардії”, брав участь у бойових діях під селищем Широкине та працював в особистій охороні Захарченка.

З березня по квітень цього року входив до складу незаконного збройного формування “батальйон “Патріот”.

Зі слів затриманого, 9 липня у місті Донецьк він був побитий працівниками “поліції ДНР”, після чого взяв з дому автомат Калашникова та розстріляв двох так званих “працівників поліції” Пролетарського райвідділку. Потім втік з Донецька, де мешкав останнім часом.

Громадянин РФ самостійно вийшов на КПВВ “Мар’їнка” та був доставлений у Мар’їнське відділення  поліції НП України.

Факт попередньо кваліфіковано за ч.2 ст. 260 – “створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань” Кримінального кодексу України.

Читайте також:
На Донеччині затримали двох бойовиків із підрозділів “Восток” і “Спарта”. ВІДЕО

Звичаї “ДНР”: п’яний брат Захарченка в пивбарі ударив офіціанта “розочкою” в шию. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна