Прем’єр-міністром Великої Британії вдруге в історії стане жінка

 

Міністр внутрішніх справ Британії Тереза Мей у середу, 13 липня, стане прем’єр-міністром Великої Британії.

Про це заявив чинний прем’єр Девід Кемерон, повідомляє The Guardian.

“Я радий, що Тереза Мей буде наступним прем’єр-міністром. Вона сильна, вона грамотна, вона більш ніж здатна забезпечити лідерство, якого країна потребуватиме найближчими роками, і вона матиме мою повну підтримку”, – наголосив Кемерон.

“Очевидно, що з усіма цими змінами ми не повинні мати тривалий перехідний період. І тому завтра я головуватиму на моєму останньому засіданні кабінету міністрів. У середу я подам у відставку, і до вечора в нас буде новий прем’єр-міністр”, – наголосив Кемерон у понеділок, 11 липня.

Увечері цього ж дня Мей була офіційно затверджена на посаді голови правлячої Консервативної партії.

“Я отримала підтвердження від ради партії і тепер можу оголосити, що пані Мей була обрана новим лідером Консервативної партії”, – повідомив пресі Грем Брейді – голова Комітету 1922, який займається виборами голови партії.

Читайте також:
Визначилося коло кандидатів на пост прем’єра Британії, який виведе країну з ЄС

Сама Мей у своїй першій промові на посаді лідера консерваторів подякувала іншим кандидатам на цей пост та екс-лідеру Девіду Кемерону.

Вона також дала зрозуміти, що сповнена рішучості провести процес виведення країни з ЄС.

Brexit відбудеться, і ми зробимо так, щоб цей процес приніс нам успіх.
Ми збираємося дати людям більше контролю над своїм життям. І ось так, разом, ми збудуємо кращу Британію”, – наголосила Мей, яка виступала проти виходу країни з Євросоюзу.

59-річна Тереза Мей стане другою в історії Великої Британії жінкою на посаді прем’єр-міністра після Маргарет Тетчер,

Раніше планувалося, що ім’я нового лідера Консервативної партії стане відоме 9 вересня, але з процесом вирішили не тягнути.

Нагадаємо, на референдумі щодо членства Британії в ЄС, який відбувся 23 червня, за Brexit несподівано проголосувала більшість – 51,9% виборців.
Після цього премʼєр-міністр Девід Кемерон заявив, що піде у відставку в жовтні цього року, а процедуру виходу країни з ЄС має забезпечити новий глава уряду.

Читайте також:
Глави МЗС держав-засновниць хочуть швидше випхати Британію з Євросоюзу

“В морг – значить в морг”. Кемерон відкинув ідею переголосування Brexit на підставі петиції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна