На Донеччині затримали двох бойовиків із підрозділів “Восток” і “Спарта”. ВІДЕО

спарта медаль ДНР За бойові заслуги

На контрольному посту “Мар’їнка” прикордонники Краматорського загону 11 липня затримали громадянина Російської Федерації, який перебував у лавах незаконних збройних формувань так званої “ДНР”. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

30-річний чоловік прямував в цивільному одязі із території, що тимчасово підконтрольна бойовикам. Про затриманого поінформовано співробітників СБУ.

У ході перевірки правоохоронці виявили в чоловіка паспорти Російської Федерації та невизнаної Південної Осетії (окупована РФ територія Грузії), а також перепустку Донбаської юридичної академії.

Під час проведення фільтраційних заходів правоохоронці встановили, що громадянин проходив службу в незаконному збройному формуванні “батальйон “Восток” та проживав у Донецьку, де в нього виник конфлікт з поліцією “ДНР”, в ході якого він застосував зброю.

Після цього чоловік втік та вирішив добровільно здатись правоохоронним органам України.

Наразі чоловіка передали співробітникам Національної поліції для з’ясування всіх обставин.

Тим часом співробітники Служби безпеки України спільно з військовими затримали в одному з сіл Ясинуватського району Донеччини бойовика бандформування “Спарта” терористичної організації “ДНР”.

Правоохоронці встановили, що в листопаді 2014 року мешканець міста Бахмут у складі “Спарти” брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції, а також займався транспортуванням військової техніки терористів, зброї та боєприпасів, чергував на блокпостах т.зв. “ДНР”.

Зі слів затриманого, він залишив теругруповання наприкінці зими 2015 року через незгоду з діями ватажків. Деякий час перебував у Росії, а потім вирішив повернутися додому, в контрольований українською владою район Донбасу.

Як повідомляє прес-центр СБУ, під час обшуку за місцем переховування бойовика співробітники спецслужби вилучили  медаль “За боевые заслуги” з документами т.зв. “ДНР”, металевий жетон із даними про позивний, номер військової частини НЗФ та групу крові. Судячи з документів, затриманий був рядовим розвідником “армії ДНР”.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна