Армійці розповіли подробиці бою під Троїцьким, де взяли в полон трьох російських терористів. ОНОВЛЕНО

 

У 54-й окремій механізованій бригаді ЗСУ розповіли подробиці затримання трьох бойовиків біля Троїцького на Лушанщині. Про це повідомляється на офіційній сторінці 54 омбр у “Фейсбуці”.

За попередніми даними, всі затримані – громадяни РФ – командир роти і взводу, а також снайпер. Взяти їх вдалося бійцям 2-го батальйону 54-ї окремої механізованої бригади.

“Просування чергової диверсійно-розвідувальної групи ворога поблизу с. Троїцького наші хлопці помітили опівночі. Підпустивши близько 20 окупантів на коротку дистанцію, вони відкрили прицільний вогонь по противнику. Троє вже згаданих злочинців отримали поранення. Решта, залишивши своїх на полі бою, спішно відійшли”, – йдеться у повідомленні.

Українські військові розповіли, що медики 2-го батальйону надали пораненим прибічникам “ЛНР” першу медичну допомогу.

Двоє з них перебувають у важкому, але стабільному стані. Один від отриманих поранень помер.

Компетентні органи проводять слідчі дії.

“А от наших військовослужбовців, що проявили мужність та героїзм у цьому епізоді антитерористичної операції, подано на нагородження”, – йдеться у повідомленні.

У 54 омбр надали фото одного полоненого та військового квитка іншого терориста – 39-річного Натана Цакірова, який помер від отриманих ран.

Як повідомив на брифінгу речник АП з питань АТО Андрій Лисенко, Цакіров був снайпером.

Повідомляється, що в бою під Троїцьким відзначилися командир взводу старший лейтенант з позивним Дід і кулеметник – солдат з позивним Гриша.

ОНОВЛЕНО. Як повідомляє прес-центр СБУ, серед двох затриманих, що лишилися живими, один – громадянин Росії, командир взводу незаконних збройних формувань, уродженець Сєвєродвінська Архангельської області РФ. Відповідно, командир роти – громадянин України.

Громадянин РФ – комвзводу – воював проти України у складі 2-ї роти 2 омсб 7-ї бригади (2-го армійського корпусу).

“Затриманий росіянин дякує українським військовим за надану медичну допомогу і можливість залишитися в живих. Судитимуть російського бойовика за українським законодавством”, – інформує спецслужба.

СБУ поширює відео із зізнанням терориста:

Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 258 Кримінального кодексу України (“терористичний акт”).

Читайте також:
У зоні АТО загинув іще один український військовий. Кількість обстрілів – найбільша за три місяці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна