З початку дня бойовики обстріляли позиції ЗСУ вже 41 раз

Ситуація в районі проведення АТО загострилася. За повідомленням зі штабу операції, з опівночі до 18:00 російські окупаційні війська 41 раз відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України.

Для порівняння: учора, 9 липня, за всю добу зафіксовано 51 обстріл, при тому що зазвичай більшість обстрілів припадають на вечір.

Найбільше обстрілів 10 липня зафіксовано на Донецькому напрямку. З артилерії калібром 122 мм ворог вів вогонь по українських укріпленнях у Миколаївці Другій, а 120-мм міномети застосував біля Новгородського, Майорська та Пісків. З мінометів калібру 82 мм противник стріляв по наших позиціях у Зайцевому, Артемовому та Авдіївці. Під вогонь із гранатометів та великокаліберних кулеметів потрапили захисники селища Луганське.

На Маріупольському напрямку, за даними штабу АТО, із заборонених Мінськими угодами 120-мм мінометів російські окупанти били по Мар’їнці, а з мінометів калібру 82 мм обстріляли Широкине, Красногорівку та Гнутове. Також під ворожий вогонь потрапили підрозділи сил АТО в Березовому, Талаківці та Богданівці.

На Луганщині окупанти стріляли з гранатометів по Станиці Луганській та Новоолександрівці.

Читайте також:
Під час візиту в зону АТО начальник Генштабу Муженко виявив ряд проблем

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна