Українська легкоатлетка на 800 м блискуче здобула “золото” чемпіонату Європи

 

На чемпіонаті Європи з легкої атлетики, що відбувається в Амстердамі 6-10 липня, першу медаль, й одразу золоту, збірній України принесла бігунка Наталія Прищепа на 800-метрівці.

На фінішній прямій Прищепа просковзнула між двома суперницями, після чого, як зазначає сайт ФЛАУ, “почалися змагання в іншій лізі”: на останніх 50-70 метрах Наталка була поза конкуренцією.

Відео:

Як зазначила в коментарі після вечірнього забігу 9 липня сама спортсменка, у її голові на той момент усе перемішалося.

“Маса емоцій. Це так чудово. Спорт – це дивна річ. Незалежно від того, наскільки сильно ти готуєшся, ти ніколи не можеш передбачити віддачу від цього. Глибоко всередині я сподівалася, що поборюся за одну з медалей, але не очікувала такого блискучого результату”, – розповіла Прищепа в коментарі офіційному сайту турніру.

“Я дякую всім моїм шанувальникам з України, які підтримували мене сьогодні. Це мені дуже допомогло”, – підсумувала 21-річна легкоатлетка з Рівного, для якої це перша медаль великих дорослих змагань.

Прищепу привітав із перемогою президент Петро Порошенко.

“Неймовірний фініш Наталії Прищепи приніс українській команді “золото” на чемпіонаті Європи з легкої атлетики. На дистанції 800 метрів нашій спортсменці не було рівних. З перемогою! Так тримати!” – ідеться на сторінці президента у “Фейсбуці”.

Чемпіонат Європи фінішує 10 липня.

Варто зазначити, що в першості Європи в Амстердамі не беруть участь легкоатлети збірної Росії, дискваліфіковані через системне застосування допінгу.

ІААФ (Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій) відмовила всім російським легкоатлетам, за винятком Дар’ї Клішиної, у допуску до участі в Олімпійських іграх-2016 та в інших міжнародних змаганнях.

Чемпіонат Європи в Амстердамі є останнім значним турніром перед Олімпіадою в Ріо-де-Жанейро, яка стартує 5 серпня.

Читайте також:
Двом українським борцям повернули олімпійські ліцензії, відібрані через мельдоній

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.