На Луганщині нібито п’яний голова РДА скоїв ДТП і стріляв по потерпілих

 

У місті Біловодськ Луганської області голова районної державної адміністрації вступив у конфлікт із місцевими жителями та поранив з вогнепальної зброї одного з них. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.
За твердженнями інших поінформованих джерел, голова РДА Андрій Грачов був напідпитку і спричинив ДТП, яка й призвела до конфлікту зі стріляниною.

За версією прокуратури, “у ніч із 8 на 9 липня 2016 року між головою районної державної адміністрації Біловодського району та місцевими жителями стався конфлікт, під час якого посадовець здійснив декілька пострілів у їхній бік. Унаслідок конфлікту один із потерпілих отримав тілесні ушкодження”.

Водночас журналіст Андрій Сметанкін у “Фейсбуці” викладає іншу версію події.

“Глава Біловодської райдержадміністрації Андрій Грачов, керуючи своїм джипом у стані сильного сп’яніння, збив мотоцикл, на якому їхали двоє молодих людей. ДТП сталася 8 липня увечері в Біловодську біля магазину «Скарб».
В ході перепалки, що зав’язалася між учасниками ДТП, Грачов зробив постріли з пістолета і поранив Олексія Кривоноса”, – пише Сметанкін.

“Начальник Біловодського райвідділу поліції Іванов заяву Кривоноса про вчинення злочину Грачовим розірвав і “пресує” постраждалих молодих людей, намагаючись зам’яти цю справу”, – зазначив журналіст, додавши, що Грачов – колишній мент, який обклав даниною весь район”.

За інформацією прокуратури, відомості за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) та кваліфіковано за ч. 4 ст. 296 (“хуліганство”) Кримінального кодексу України.
Підслідність у кримінальному провадженні визначено за слідчим відділом прокуратури Луганської області.

Зазначено, що в ході досудового слідства перевіряються обставини кримінального правопорушення та своєчасність внесення відомостей до ЄРДР Біловодським відділом поліції Головного управління Національної поліції у Луганській області.

 

Читайте також:
Порошенко в Миколаєві відставив голову ОДА й вимагає звільнень прокурора та поліціянта

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна