Мазепа випереджає Сікорського й Малевича в голосуванні за перейменування “Борисполя”

 

За тиждень до кінця голосування щодо присвоєння Міжнародному аеропорту “Бориспіль” ім’я видатної особистості в лідери вийшов Іван Мазепа. Тепер гетьман майже на 2 тисячі голосів випереджає американського авіаконструктора родом із Києва Ігоря Сікорського, який лідирував до 4-5 липня.

На момент публікації цього матеріалу “Новинарні” (ранок 9 липня) Іван Мазепа має понад 9426 голосів.

Ігор Сікорський – на другому місці (7546). Далі – художник Казимир Малевич (6366), авіаконструктор Олег Антонов (5317).
Варіант “не присвоювати ім’я” має 4819 прихильників.
Фольклорист, поет, громадський діяч, автор слів Гімну України Павло Чубинський, який народився поблизу нинішнього аеропорту, отримав підтримку лише 285 учасників опитування.

голосування Бориспіль 9 липня

Як зазначено на сайті Міністерства інфраструктури http://mtu.gov.ua, голосування триватиме до 15 липня.

Це голосування, що триває з 30 червня, вважається “консультативним”.

Проголосувати можна тут >>>

Сам міністр інфраструктури Володимир Омелян раніше висловлювався за те, щоб назвати летовище на честь Ігоря Сікорського, який народився в Києві.

На початку опитування “змагалися” головно дві кандидатури – Сікорський і Малевич, запропонований колишньою директоркою “Мистецького арсеналу” Наталією Заболотною.
Але невдовзі народний депутат від ВО “Свобода” Андрій Іллєнко висунув варіант, що передбачає присвоєння аеропорту “Бориспіль” імені Івана Мазепи, і саме  гетьман 1687-1709 років – уродженець Київщини – поступово вийшов у Лідери.

Раніше одна з профспілок працівників аеропорту “Бориспіль” запропонувала провести конференцію трудового колективу аеропорту і залишити ім’я підприємства без змін.
Як відомо, в законі про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв та дат історичних подій зазначено, що присвоєння імені повинно відбуватися за згодою трудового колективу.

Ім’я Ігоря Сікорського пропонується присвоїти також іншому київському аеропорту – “Жуляни”. У червні заступник голови Київської міської державної адміністрації Олексій Резніков повідомляв, що колектив “Жулян” підтримав перейменування. Однак, за процедурою, перед зміною імені мають пройти громадські слухання, які триватимуть два місяці.

Ім’я Олега Антонова вже має аеропорт у Гостомелі, що використовується авіакомпанією “Авіалінії Антонова” та як база льотних випробувань АНТК ім. Антонова.

Нагадаємо, реконструйований Львівський аеропорт перед Євро-2012 назвали на честь короля Данила, а Донецький (зруйнований в ході військової агресії РФ на Донбасі) – на честь композитора Сергія Прокоф’єва, уродженця Донеччини.

Як відомо, після того, як кияни проголосували в інтернеті за перейменування Московського проспекту на честь Степана Бандери, Київрада затвердила таке рішення офіційно.

Читайте також:
“Бандерівці” перемогли в голосуванні за перейменування в Києві. ІНФОГРАФІКА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна