Заступника міністра охорони здоров’я заарештували на два місяці із заставою

 

Дніпровський районний суд Києва сьогодні ввечері, 8 липня, заарештував підозрюваного в хабарництві заступника міністра охорони здоров’я Романа Василишина на два місяці, призначивши йому заставу в розмірі 2 млн. 85 тис. гривень.

“Клопотання групи слідчих про застосування запобіжного заходу у вигляді арешту задовольнити”, – постановила суддя Мирослава Марченко.

Водночас, зі слів адвоката Миколи Щупеня, заяви правоохоронців про вину Василишина було зроблено ще до оголошення підозри, і це може бути розцінено як тиск на суд.

Сам Василишин, перебуваючи за ґратами в суді, заявив, що доказів його вини немає, тож він має намір оскаржити рішення суду.

“Звинувачення я і мої адвокати спростовуємо, тому що немає ніяких доказів і фіксації. Говорили про суму 1 млн. 600 тис. гривень. Сума в будинку, де я проживаю, могла бути десь 10-20 тис. гривень. І у дочки приблизно 30 тис. гривень. Вся інша сума була знайдена не в нас, а в іншого фігуранта. Я в цьому будинку навіть ніколи не був. Я себе не визнаю винним з жодного з пунктів. Я доведу свою невинність і принципово поновлюся на посаді, щоб показати, що це все неправда”, – заявив Василишин  ефірі каналу “112 Україна”..

За словами заступника міністра, він почне збір грошей для внесення застави.

Водночас прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у соцмережі зазначила, що в разі внесення застави на підозрюваного буде покладено обов’язки носити електронний браслет.

Нагадаємо, прокуратура Києва ввечері 7 липня затримала на хабарі заступника міністра охорони здоров’я – керівника апарату МОЗ Романа Василишина під час отримання чергового хабара. Генпрокуратура і СБУ стверджують, що він створив систему поборів із практикуючих лікарів за надання їм можливості проводити операції в Олександрівській лікарні Києва, головним лікарем якої він був до призначення в міністерство.

Читайте також:
НАБУ заявляє про незаконність розслідування прокуратурою справи Василишина

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна