Обама закликав Європу посилити допомогу Україні

 

Президент США Барака Обама закликав НАТО та Євросоюз посилити підтримку України та бути послідовними у протистоянні агресії Російської Федерації. Про це америкаснкьий лідер написав у статті для The Financial Times.

“Ми повинні поглибити співробітництво у сфері безпеки між НАТО і ЄС, збільшити підтримку України, позаяк вона захищає свій суверенітет і територіальну цілісність. І навіть коли наші держави, як і раніше, відкриті для більш конструктивних відносин з Росією, ми повинні визнати, що санкції відносно Росії повинні зберігатися, поки Москва повністю не виконає свої зобов’язання в рамках Мінських угод”, – зазначив президент США.

За словами Обами, у Варшаві на саміті Альянсу країни НАТО “повинні знову підтвердити рішучість… зобов’язання відповідно до 5-ї статті Північноатлантичного договору – захищати кожного союзника НАТО”.

Обама також звернув увагу на те, що за межами Північноатлантичного альянсу НАТО має вжити більших зусиль для глобальної безпеки, особливо з боку південних рубежів Альянсу.

“НАТО має підсилити свої зусилля у кампанії задля знищення “Ісламської держави” у Сирії та Іраку, а також зробити більше, щоб допомогти ЄС припинити діяльність злочинних мереж, які експлуатують доведених до розпачу мігрантів (що перетинають Середземне та Егейське море)”, – відзначив лідер США.

Нагадаємо, напередодні в Києві був із візитом держсекретар США Джон Керрі.

Саміт НАТО стартує у Варшаві сьогодні, 8 липня. У ньому візьме участь президент України Петро Порошенко. За його словами, у Варшаві відбудеться зустріч у форматі “велика пʼятірка плюс Україна”. “Це будуть США, Німеччина, Франція, Італія і Британія”, – сказав Порошенко.

Читайте також:
Керрі: Двері НАТО відчинені, але Україні туди ще зарано

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна