Доба в АТО: в нас 2 загиблих і 8 поранених, у бойовиків – 7 убитих

 

Учора, 7 липня, в зоні АТО двоє українських військових загинули, восьмеро – дістали поранення. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента України з питань антитерористичної операції Андрій Лисенко.

“За минулу добу в результаті бойових дій двоє українських військовослужбовців загинули, шестеро дістали поранень. Ще двоє наших солдатів отримали поранення внаслідок підриву на вибуховому пристрої”, – сказав полковник Лисенко на брифінгу.

Водночас Головне управління розвідки Міноборони України повідомляє про втрати окупаційних військ – сім убитих та дев’ять поранених.

За даними розвідки, втрат зазнали 3-тя (Горлівка) та 100-та (Донецьк) окремі мотострілецькі бригади 1-го армійського корпусу ЗС РФ, 9-й окремий штурмовий мотострілецький полк морської піхоти (Новоазовськ) та 11-й окремий мотострілецький полк (Макіївка) 1 АК, а також 7-ма окрема мотострілецька бригада (Дебальцеве) 2-го армійського корпусу.

“Найбільших втрат зазнали підрозділи 3-ї окремої мотострілецької бригади, що здійснювали обстріли сил АТО та намагалися проводити диверсійно-розвідувальні вилазки у районі населених пунктів Зайцеве та Майорськ. Обурення командирів нижньої ланки викликала відмова командира 3 омсбр виділити пальне для транспортування поранених до лікарні н.п. Горлівка, що призвело до смерті двох поранених військовослужбовців”, – повідомляє ГУР.

Також українська розвідка наводить дані щодо втрат 9-го окремого штурмового мотострілецького полку з дислокацією в Новоазовську, де, як стало відомо напередодні, особовий склад панікує й залишає передові позиції. Командир цього полку отримав догану “за низьку підготовку новоприбулих військовослужбовців та приховування реальних втрат особового складу”. У доповіді про результати службового розслідування зазначено, що з кінця червня насправді вбито 14 та поранено 37 військовослужбовців полку.

Читайте також:
Бойовики з артилерії обстріляли околиці Авдіївки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна