У слов’янського газовика, який підтримував терористів, виявили арсенал зброї

 

На Донеччині Служба безпеки України спільно з прокуратурою затримала керівника Слов’янського відділення одного з публічних акціонерних товариств у сфері газопостачання, який допомагав терористам технікою та будматеріалами під час захоплення міста у 2014 році.

Після звільнення міста українськими військами зловмисник, залишившись на посаді, присвоїв природний газ на 100 мільйонів гривень. Компенсацію завданих державі збитків він намагався перекласти на плечі місцевих мешканців, підробивши для цього документи свого підприємства, інформує прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби провели вісім обшуків у головного фігуранта кримінального провадження та його оточення. Під час обшуків правоохоронці вилучили арсенал зброї – дев’ять пістолетів та два револьвери різних систем, чотири незареєстровані мисливські рушниці, автомат Калашникова, саморобний карабін, один кілограм тротилу, 11 бронежилетів, балаклави та велику кількість набоїв різного калібру.
Також вилучено 11 рацій, три з яких далекого радіусу дії, та іншу військову амуніцію.

Співробітники СБ України перевіряють інформацію про “російський слід” у діяльності зловмисників та причетність до створення сепаратистського підпілля у Слов’янську, обладнання конспіративних місць для переховування диверсійних груп тощо.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Читайте також:
У полку поліції “Дніпро-1” виявили рекордну кількість вкраденої з АТО зброї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна