Парламент Кіпру проголосував за зняття санкцій з Росії

 

Новообраний парламент Кіпру проголосував за резолюцію із закликом до уряду країни вжити зусиль щодо зняття санкцій ЄС із Російської Федерації.

Відповідне голосування в відбулося під час засідання у четвер, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на кіпрське  видання Nomisma.

Голосування в Палаті представників ініціювала опозиційна Прогресивна партія трудового народу Кіпру (AKEL), що здобула на виборах у травні 25,7% голосів (друге місце) і має в парламенті 16 місць із 56.

Президентська партія “Демократичне об’єднання” (DIKO), яка здобула 30,7% на виборах і має 18 місць, утрималася від голосування. У DIKO заявили, що резолюція може розглядатися як така, що спрямована проти України або така, що втручається у стосунки двох держав.

Загалом резолюцію підтримали 33 депутати.

Згідно з резолюцією, Палата представників Кіпру закликає уряд працювати з Євросоюзом задля зняття санкцій із Російської Федерації з наголосом на користь діалогу і потребу мирної співпраці в усіх сферах. При цьому в парламенті Кіпру закликали зняти з РФ як економічні, так і персональні санкції, які, на думку депутатів, не допомагають у вирішенні конфлікту в Україні..

Крім того, резолюція закликає уряд підготувати конкретне підґрунтя для зняття санкцій РФ задля відновлення експорту з Кіпру. У документі йдеться про негативний вплив санкцій на економіку острівної песпубліки.

Як відомо, 8 червня Сенат Франції схвалив резолюцію, яка закликає уряд поступово знижувати санкції, якщо ситуація на Донбасі стабілізуватиметься порівняно з лютим 2015 року.
Також уже три регіони Італії проголосували за визнання анексії Криму РФ та зняття санкцій з Росії.
При цьому ЄС продовжив економічні санкції проти Росії ще на півроку.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна