Київрада закликала президента й парламент не проводити вибори на Донбасі

 

Київська міська рада ухвалила рішення звернутися до президента України та Верховної Ради щодо недопущення виборів на окупованих територіях. Відповідне звернення на пленарному засіданні 7 липня було ухвалено 77 голосами “за”, повідомляє сайт Київради

“На території, яка перебуває наразі під окупацією, не може бути проведено жодних виборів, у тому числі виборів до органів місцевого самоврядування”, – наголосив депутат Сергій Гусовський, який є ініціатором такого рішення.

“За обставин, коли частина українців вимушена була покинути Донецьку та Луганську області через окупацію, не існує жодного сумніву в тому, що у виборах переможуть виключно представники терористичних організацій так званих ДНР та ЛНР. Вибори на Донбасі — це визнання перед усім світом, що в Україні має місце внутрішній конфлікт, а не агресія зі сторони Росії”, — вважає Гусовський.

У зверненні також наголошується на тому, що депутати Київради категорично не підтримують надання будь-якого особливого статусу чи інших преференцій будь-яким окремим регіонам, оскільки Україна є унітарною державою.

Згідно з повідомленням на офіційному сайті, Київрада закликає президента та парламент за жодних обставин не проводити вибори на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, поки Україна не відновить повний контроль над цими територіями і кордоном, не надавати особливий статус цим районам та ухвалити закон, який визнаватиме події на сході України війною, а Донеччину та Луганщину — окупованими територіями.

Читайте також:
Голова ВР закликав почати децентралізацію заново,
вилучивши пункт про “особливий статус Донбасу”

Більшість українців не підтримують особливий статус Донбасу та ідею виборів в ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна