В Мінсоцполітики пояснили, чи можуть жителі окупованих територій отримувати соцвиплати

 

Жителі непідконтрольних районів Донбасу сьогодні можуть одержати соціальні виплати тільки на основі довідки про те, що вони є внутрішньо переміщеними особами (ВПО).

Про це  заявив заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін, відповідаючи на запитання представника громадської організації про можливості держави виплачувати пенсії жителям непідконтрольних територій, повідомляють “Новости Донбасса“.

Він також заявив, що в Україні пенсія виплачується за місцем фактичного проживання.

“Відповідно до закону “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, пенсія виплачується за місцем фактичного проживання”, – сказав він.

“Для того, щоб здійснювати сьогодні виплати, мають бути створені певні умови управліннями соціального захисту або пенсійними управліннями. Всі питання щодо окупованих територій сьогодні обговорюються в Мінську”, – підкреслив він.

Читайте також:
СБУ викрила групу псевдопереселенців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна