У Кабміні заспокоїли протестувальників з приводу тарифів

 

У Кабміні заявляють, що урядовці зустрілися з учасниками акцій протестів проти підвищення комунальних тарифів, які відбулися 6 липня в центрі Києва, і донесли до мітингувальників офіційну урядову позицію. Про це повідомляє Урядовий портал.

“Всі, хто потребує допомоги – отримає субсидію від держави. Наприклад, якщо українець з доходом 4134 грн. на місяць у місті Києві до підвищення цін тарифів у опалювальний сезон 2015/2016 років сплачував за житлово-комунальні послуги близько 1153 гривень на місяць, після підвищення цін і тарифів цей же українець у разі звернення за субсидією в опалювальний сезон 2016/2017 років буде сплачувати 916,2 грн на місяць та отримає субсидію у розмірі 1154,7 грн. на місяць”, – пояснив директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко.

Як зазначено в поясненні КМ, раніше через штучно занижені тарифи держава дотувала і багатих, і бідних, загалом 15 мільйонів домогосподарств. У 2014 році пряма дотація “Нафтогазу” на знижку становила 114 млрд. грн. Натомість у 2016 році році на субсидії українцям, а на них претендуватиме 8-9 млн. українських домогосподарств, планується виділити 35 млрд. грн. “Цю різницю, яка роками кралася з кишень українців, уряд спрямує на ремонт доріг, підтримку лікарень, шкіл, будівництво нових дитячих садочків”, – зазначено в повідомленні прес-служби Кабміну.

В уряді заявляють, що субсидії – це відновлення соціальної справедливості, а не “подачка держави”, як заявляють деякі політики.

Висновки фахівців Інститут розвитку міста, які поширює прес-служба КМ, доводять: завдяки оновленій програмі субсидій суттєве зростання тарифів на житлово-комунальні послуги практично не вплинуло на рівень оплати.
Якщо у 2013 році оплата послуг населенням України становила 99,0% від нарахувань, то у 2015 році – 95,4% нарахованих за цей період сум.

Читайте також:
Тимошенко слідом за Ляшком подала позов до суду щодо газових тарифів Кабміну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна