Прокуратура оголосила ватажку “ЛНР” підозру в теракті проти Іл-76

 

Прокуратура Дніпропетровської області заочно оголосила голові “Луганської народної республіки” Ігорю Плотницькому підозру в теракті проти літака Іл-76 у червні 2014 року. Про це сказано в повідомленні прес-служби ГПУ.

“Правоохоронними органами встановлено, що голова терористичної організації “ЛНР” І. Плотницький, що на момент здійснення злочину був командиром незаконного збройного формування “Зоря”, разом з А. Патрушевим (у той час його заступником) і командиром незаконного збройного формування “Витязь” В. Гурєєвим підозрюються в тому, що збили військово-транспортний літак Іл-76, на борту якого перебувало 49 людей, при здійсненні посадки в аеропорт Луганська”, – сказано в повідомленні.

Оскільки предметом розслідування є злочин проти національної безпеки держави, а підозрювані перебувають за межами підконтрольної України території, те правоохоронцями отримано дозвіл на проведення в їх відношенні спеціального розслідування, що передбачає можливість проведення слідчих і процесуальних дій під час відсутності підозрюваного і при обов’язковій участі адвокатів.

Зазначені особи оголошені в розшук, отримані постанови слідчих суддів на їх затримання з метою приводу для обрання запобіжного заходу.

Читайте також:
Начальника Генштабу допитали у справі про загибель 49 військових

У Дніпрі відкрили пам’ятник полеглим десантникам 25-ї бригади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна