Норвегія продовжуватиме санкції проти РФ до повного повернення окупованих територій України

 

Норвегія має намір застосовувати санкції щодо Російської Федерації допоки територіальна цілісність та суверенітет України не будуть цілковито відновлені. Про це завив Міністра закордонних справ Норвегії Бьорге Бренде під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба президента.

Порошенко ознайомив керівника норвезького зовнішньополітичного відомства з безпековою ситуацією на Донбасі та ходом виконання Мінських домовленостей.

“Ми не можемо миритися з перебуванням російських збройних сил на українській території”, – заявив норвезький міністр.

Президент подякував Уряду Норвегії за активну фінансову підтримку України як у процесі реформ, так і в гуманітарній сфері.

“Дуже цінуємо, що Норвегія у важкий і дуже відповідальний для України час підставляє нам своє плече”, – зазначив Глава держави.

Сторони обговорили також підготовку майбутнього офіційного візиту Президента України до Норвегії, який стане першим заходом такого рівня за усю історію двосторонніх відносин.

Читайте також:
Міжурядова комісія проведе засідання в Норвегії

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна