Затримано трьох контрактників, які продавали цивільним патрони та гранатомети

Правоохоронці затримали трьох військових за підозрою в продажі цивільним особам 10 тис. патронів і 3 гранатометів. Про це написав на своїй сторінці в “Фейсбуці” головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

“Затримані троє військовослужбовців військової служби за контрактом однієї з військових частин Збройних Сил України під час збуту боєприпасів”, – сказано в ньому.

Установлено, що військові продали цивільним особам більш ніж 10 тис. патронів і 3 гранатомети.

В ході обшуків у них вилучено кошти в сумі 4,500 доларів США отримані за збут вказаної зброї та саму зброю, усунувши небезпеку для населення. Також, за місцем проживання одного з військовослужбовців виявлено та вилучено речовину рослинного походження схожу на “канабіс”.

Під час досудового слідства буде перевірено походження зброї з зони АТО та перевірено інформацію щодо поширення наркотичних засобів.

Вирішується питання щодо повідомлення їм підозри за ч.2 ст.307 (незаконне зберігання та збут наркотичних засобів), ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч.3 ст.410 (викрадення зброї та бойових припасів) КК України та обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Слідчі дії тривають.

Читайте також:
У полку поліції “Дніпро-1” виявили рекордну кількість вкраденої з АТО зброї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна