За підозрою в причетності до теракту в аеропорту Стамбула затримано 11 росіян

 

У справі щодо теракту, скоєного 28 червня у стамбульському аеропорту “Кемаль Ататюрк”, затримано 17 нових підозрюваних. Як з’ясувалося, 11 із них – громадяни Росії.

Сьогодні, 5 липня, суд у Туреччині санкціонував їх арешт за підозрою у “членстві в озброєній терористичній організації”, повідомляє “Німецька хвиля“. Таким чином, кількість обвинувачених у зв’язку з терактом в аеропорту зросла до 30 осіб – напередодні обвинувачення були висунуті 13 підозрюваним.

Як заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, серед підозрюваних є уродженці російського Дагестану. Він переконаний, що теракт здійснили ісламісти, хоча відповідальність за нього поки що ніхто не взяв.

“Напад було вчинено як частину операції «Ісламської держави» і він містить ознаки її методів”, – сказав глава Турецької держави.

Як писала Новинарня, в результаті теракту в найбільшому аеропорту Стамбула й Туреччини, загинуло більше 40 людей, серед них – одна українка.

Читайте також:
Один із терористів в аеропорту Стамбула виявився громадянином Росії

Як російські ЗМІ прив’язали “Правий сектор” до теракту в Стамбулі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна