Парламентська асамблея ОБСЄ у Тбілісі затвердила жорстку декларацію щодо окупованого Росією Криму

 

На сесії Парламентської асамблеї Організації з безпеки та співробітництва у Європі (ПА ОБСЄ), що проходить у Грузії, затвердили так звану “Тбіліську декларацію”, частиною якої є жорстка резолюція з приводу Криму, запропонована українською делегацією. Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомив народний депутат України Антон Геращенко.

“Тільки що на Парламентській асамблеї ОБСЄ, на форумі, що проходить у Тбілісі, була затверджена “Тбіліська декларація”, частиною якої є жорстка резолюція щодо Криму, запропонована українською делегацією. “За” проголосували представники парламентів понад 50 країн, які входять до ОБСЄ, що в черговий раз показало категоричне несприйняття російської агресії європейською спільнотою. За – 122 голоси”, – повідомив депутат із “Народного фронту”.

За його словами, “проти” проголосували лише делегації Росії й Вірменії – 6 голосів.
Утрималися – представники Казахстану та один із депутатів з Італії.

Антон Геращенко наголосив, що ця декларація ПА ОБСЄ “буде ще однією цеглинкою в систему економічних і політичних санкцій проти держави-агресора – Російської Федерації”.
Він додав, що це маленька, але перемога на одному з напрямів дипломатичного протистояння з РФ.

Декларація містить розділи “Російська агресія в Україні”, в якій зокрема зазначено: “Хоча тема Криму відійшла в деякому сенсі на другий план стосовно інших пріоритетних для міжнародної спільноти питань, пов’язаних з Україною, включаючи припинення конфлікту на Донбасі, важливо і далі вказувати на те, що суверенітет України над усією її територією, включно з Кримом, повинен дотримуватися”.

Повний текст Тбіліської декларації >>>>

Читайте також:
Тимчук запідозрив спецпредставника ОБСЄ Сайдіка в роботі на “сепарів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна