КВУ: На Луганщині готується масова фальсифікація виборів до ВР

 

Демократичний та відкритий характер виборчого процесу в Луганській області, де в одномандатному виборчому окрузі №114 (центр – Станиця Луганська) 17 липня відбудуться проміжні вибори до Верховної Ради, опинився під загрозою. Про це йдеться в заяві Комітету виборців України.

За словами генерального директора КВУ Олексія Кошеля, в 114-му виборчому окрузі відбувається спроба масової фальсифікації результатів виборів – виключення зі складу дільничних комісій представників низки політичних партій.

“ОВК 114-го округу після представлень тих самих кандидатур на членів ДВК і спостерігачів від одного з кандидатів було прийнято рішення про скасування реєстрації членів ДВК від кількох політичних сил”, – наводить слова Кошеля прес-служба КВУ.

На його думку, така ситуація ставить під загрозу проведення демократичних виборів на Луганщині і може вплинути на результат волевиявлення виборців.

“За інформацією наших спостерігачів, персональні дані членів ДВК були використані для подачі кандидатур, зокрема, і на офіційних спостерігачів. У результаті окружком №114 спочатку зареєстрував офіційних спостерігачів від одного з кандидатів, а потім скасував реєстрацію членів ДВК, які були зареєстровані спостерігачами”, – заявив Олексій Кошель.

На думку очільника Комітету виборців, в 114-му окрузі готується підґрунтя для масової фальсифікації результатів виборів.

“Такі маніпуляції вказують на підготовку до спотворення результатів виборів. КВУ закликає учасників виборчого процесу дотримуватися норм виборчого законодавства, а правоохоронні органи – дати оцінку діям фальсифікаторів”, – підсумував Кошель.

Як відомо, 17 липня відбудуться проміжні вибори до парламенту в семи мажоритарних округах. На Луганщині в ОВО №114 обирають депутата замість Юрія Гарбуза, який став головою обласної держадміністрації. 

Як повідомляла “Новинарня“, округ 114 утримує абсолютний рекорд за кількістю зареєстрованих кандидатів – 94 особи. Із них троє – на прізвище Мельник (Андрій, Ніна, Світлана), і ще п’ять пар “двійників” – однофамільців або родичів.
Фаворитом вважається Борис Лебедєв, висуванець “Опозиційного блоку” та голова Новопсковської районної ради Луганської області. Серед кандидатів – також Андрій Лесик, член ГО “Український вибір” Віктора Медведчука, позбавлений мандата Харківської міськради; Ігор Швайка, міністр АПК в першому уряді Яценюка, який проходить у справі про заворушення під парламентом 31 серпня, та ін.

Читайте також:
На виборах 17 липня – купа “двійників”. В одному з округів майже 100 кандидатів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна