Демобілізовані добровольці започаткували в Києві центр побутових послуг. Підтримаймо!

 

Колишні добровольці полку Нацгвардії “Донбас” заснували в Києві Центр побутових послуг “АТОшка”, який зокрема займатиметься і соціальною реабілітацією учасників антитерористичної операції.

Бізнес заснували за рахунок “демобілізаційних” виплат. В “АТОшці” послуги надаватимуть сантехніки, столяри, електрики, майстри взуття та багато інших працівників побутової сфери. Про це розповіли засновники центру Руслан Кідалов, Володимир Возний та Ігор Кривенков на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

За словами колишніх військових, серед працедавців існує тенденція відмовляти колишнім бійцям АТО, аргументуючи це можливою новою мобілізацією.

“Ніхто не хоче наймати працівника на півроку-рік, ми все ж таки звільнені у запас. Є страх працедавців також перед людьми з травмами, контузіями,  деякі вважають бійців психічно неврівноваженими”, – пояснив директор ЦПП “АТОшка”, колишній “донбасівець” Руслан Кідалов.

Ідея проекту зародилася у військових ще під час служби. “Ми демобілізувалися у квітні, вже через тиждень орендували приміщення, знайшли інструменти і почали працювати. У майбутньому плануємо займатися хімчисткою меблів. Також ми запрошуємо до співпраці дизайнерів інтер’єру, майстрів з ремонту одягу, електронних приладів”, – розповів Володимир Возний, ще один екс-доброволець “Донбасу”.

Незважаючи на невелику кількість працівників центру, замовлення приймають щодня, у деяких випадках залучають майстрів зі сторони. “У нас працює навіть колишній ювелір – Артем Коровченко-Топузов, стрілець ПЗРК ЗСУ”, – зазначив Кідалов.

Сім’ям загиблих військових послуги надаватимуть безкоштовно, оплатити потрібно буде тільки матеріали.

У “АТОшки” є своя сторінка у “Фейсбуці”, де можна ознайомитися з переліком послуг підприємства.

Охочі можуть підтримати центр, поширюючи інформацію про його послуги.

“Ми грошей не чекаємо. Але будемо раді інвентарю”, – додав керівник “АТОшки”.

Читайте також:
Порошенко на передовій підписав указ про демобілізацію 5-ї черги. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.