“Батьківщина” і Ляшко заблокували президію та трибуну Ради. Довелось закрити вечірню сесію

 

Фракції Радикальна партія Олега Ляшка та Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” заблокували президію й трибуну у Верховній Раді.

“Ми прийняли консолідоване рішення, і тепер дві фракції блокуватимуть парламентську президію, парламентську трибуну. Я радий, що нарешті у процес реальної боротьби за зниження тарифів, розслідування корупції та офшорів приєдналися наші партнери з фракції “Батьківщини”, і зараз ми разом стаємо до блокування парламентської трибуни з вимогою створити слідчу комісію щодо тарифів, прийняти закон, який весь газ вітчизняного видобутку визначає необхідність житлово-комунального господарства, розслідування корупції та офшорів”, – заявив Ляшко в кулуарах, повідомляє 112.ua.

На місці голови парламенту Андрія Парубія сидить депутат від фракції “Батьківщина” Надія Савченко, на місці першого заступника голови – депутат від РПЛ Тетяна Юзькова, на місці заступника – депутатка від “Батьківщини” Альона Шкрум.

Серед інших у президії також лідери фракцій, Олег Ляшко і Юлія Тимошенко.

Трибуну безстроково блокують також “Свобода“, “Народний контроль” і “Воля” – депутати від цих партій підтвердили таке рішення в кулуарах ВР на брифінгу з Тимошенко й Ляшком.

Через заблоковану трибуну спікер Верховної Ради Андрій Парубій відкрив і відразу ж закрив вечірню сесію.

“Нам необхідно провести політичні консультації для того, щоб ми могли розблокувати роботу Верховної Ради України… Я хочу подякувати всім колегам за ті важливі, принципові рішення по боротьбі з мафією і хочу відразу оголосити про відкриття вечірнього засідання і відразу хочу сказати, що у зв’язку з політичними консультаціями оголошую вечірнє засідання Верховної Ради закритим”, – повідомив спікер.

Нагадаємо, сьогодні парламент дав згоду на притягнення до кримінальної відповідальності та арешт народного депутата Олександра Онищенка.

Читайте також:
Верховна Рада почала потроху чистити Конституційний Суд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.