$1,3 млн. чи “дешеві” копії? Знавці дискутують про справжню вартість вилучених у “бурштинового” прокурора годинників

 

Після затримання заступника прокурора Рівненської області Андрія Боровика, якого підозрою у причетності до незаконного видобутку бурштину, в соцмережах розгорнулася дискусія щодо справжньої вартості його колекції годинників.

Нагадаємо, у Боровика, затриманого результаті проведеної спільно СБУ, поліцією та прокуратурою операції “Бурштин”, під час обшуків було виявлено зливки золота, велику кількість готівки, зокрема доларів, мішки з бурштином.
А також – колекцію годинників відомих світових брендів.

На своїй офіційній сторінці у “Фейсбуці” СБУ повідомила, що вартість цієї колекції становить “більше 100 тисяч доларів”, на сайті організації йшлося вже про “сотні тисяч доларів США”.

Втім журналісти “роздивилися” на оприлюднених спецслужбами фото годинників щонайменше на

“Я 10 років видавав каталоги «наручные часы». Вартість годинників на фото зі сторінки Юрія Луценка – понад 1 мільйон триста тисяч доларів“, – пише відомий годинниковий експерт, колекціонер антикваріату й журналіст Андрій Боєчко.

“Не знаю хто дав інформацію про 100 тисяч. Але думаю, що хтось вже хоче ці годинники просто вкрасти…” – припустив експерт.

Втім у коментарях до цього допису, а також до схожого допису на сторінці відомого фотожурналіста Владислава Соделя, розгорнулася дискусія. Дехто з користувачів вважає, що на згаданому фото – переважно репліки дорогих годинників, тобто якісні, але значно дешевші, ніж оригінали, копії.

Втім, дехто припускає, що сам прокурор міг про це й не знати, і заплатив за копії, як за оригінали.

годинники-коментарі

Інші користувачі вважають, що серед прокурорів “нема дурних” платити більше, і “провінційний прокурор цілком може задовольнятися репліками – це ж вам не Київ”.

Лунають також версії про те, що годинники справжні, але хтось у правоохоронних органах може бути зацікавлений у тому, щоб назвати їх репліками й “по-тихому” продати, привласнивши гроші.

годинники-коментарі2

Читайте також:
На Волині вилучили літак “бурштинових” контрабандистів

“Та шо мені твоє СБУ?! В мене три помпи працює!”
Хіт-парад діалогів з бурштинокопачами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна