У Мінську обговорили проблеми дітей на окупованих територіях та обмін полоненими у форматі “50 на 25”

 

На сьогоднішніх переговорах у Мінську обговорили питання порушення правд дітей на окупованій території та звільнення заручників. Про це повідомила представник України у гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко. у “Фейсбуці“.

До обговорення долучився уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба.

“Українська сторона виступає категорично проти будь- якого використання дітей і підлітків в війні, ми вчергове звернулися до РФ з вимогою надати інформацію про незаконно вивезених з територіі України дітей, також висловили глибоке занепокоєння недопуском міжнародних гуманітарних організацій, в т ч ЮНІСЕФ , до сиротинців та спеціалізованих дитячих закладів на окупованих територіях. Ми готові евакуювати дитячі будинки для важкохворих, лежачих дітей з Луганськоі області, залучити до цієї роботи МКЧХ, була б тільки згода іншої сторони. Домовилися , що проблематика захисту прав дитини підніматиметься на одній з найближчих зустрічей гуманітарної групи, аби вийти на рішення, а не тільки вчергове озвучувати занепокоєння”, – написала Геращенко.

Також вона повідомила, що Україна готова до обміну з терористами полоненими у форматі “50 на 25”

“Українська сторона , яку в гуманітарній підгрупі представляє також В. Медведчук, готова передати ОРДО 8 затриманих минулого тижня під Широкіного ” саперів”, аби звільнити заручників – українців. Чекаємо відповіді”, – йдеться в повідомленні.

За словами Геращенко представники окупаційної “влади” ввжають, що надали “якісну медичну допомогу” всім хворим заручникам і тепер вони “здорові”.

“А , наприклад, В. Жемчугов з ампутованими кінцівками – не поранений і не хворий, а …інвалід, якому надається необхідна допомога… Іноді я щиро заздрю представникам ОБСЄ, які не розуміють російської …, а переклад, все ж таки, не передає всіх цинічних деталей цих ” гуманітарних перлів””, – прокоментувала вона.

Геращенко додала, оскільки наступна зустріч у Мінську 13 липня, то питання заручників підніматиметься і на саміті НАТО. Вона зазначила, що представники ОРДО не відповіли, де тримають українських заручників.

Читайте також:
В Мінську обговорили “націоналізацію” в “ДНР” та погіршення ситуації зі звільненням заручників

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна