Ot Vinta не пустили в Польщу, щоб не було бійки перед роковинами “геноциду з боку українських націоналістів”, – міністр

 

Українському гурту Ot Vinta заборонили в’їзд у Польщу заради забезпечення громадського порядку. Так цей інцидент прокоментував міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Блащак, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на польський телеканал TVN24.

Нагадаємо, 3 липня українці мали дати концерт у Варшаві в рамках фестивалю Plac Defilad. Але на кордоні їх зупинили й повідомили, що в’їзд у Польщу групі заборонено, бо гурт становить “загрозу для державного ладу і громадського порядку”.

Перед цим “Ot Vinta” заборонили виступати на організованому Обʼєднанням українців Польщі фестивалі “Ніч на Івана Купала”, що відбувся 2 липня в Перемишлі.
Цей концерт гурту було скасовано через наполягання організації фанатів футбольного клубу “Полонія”, яка звинуватила музикантів у “просуванні бандерівської ідеології”.

Міністр Блащак висловив думку, що організатори фестивалю у польській столиці, запросивши український гурт виступити там, “захотіли перенести бійку з Перемишля до Варшави“.

“У контексті саміту НАТО і в контексті того, що за тиждень ми відзначатимемо 73-тю річницю геноциду на Волині, вчиненого українськими націоналістами, я не погоджуся на те, щоб якимось чином громадський порядок, за який я відповідальний, а також безпека громадян нашої країни були під загрозою“, – заявив глава польського МВС.

Читайте також:
У Польщі шириться антиукраїнська істерія. Представник УІНП наводить нові приклади

Рокабільний гурт із Рівного Ot Vinta, фронтменом якого є громадський активіст, художник та волонтер, Юрій Журавель, є досить відомим у Польщі, адже перед цим він вже понад 20 разів виступав там із концертами.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна