АТО: шестеро поранених, 69 обстрілів

 

У зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі за минулу добу, 2 липня, шестеро бійців ЗСУ зазнали поранень. Про це повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

“За минулу добу в результаті бойових дій, на щастя, загиблих серед наших воїнів немає, проте шестеро поранені”, – повідомив він на брифінгу в неділю.

При цьому загальна кількість обстрілів з боку бойовиків зросла. Прес-центр штабу АТО повідомив: “упродовж минулої доби ситуація в районі проведення АТО загострилася, російські окупаційні війська 69 разів відкривали вогонь по позиціях підрозділів сил АТО”.

Полковник Лисенко розповів, що всього за минулу добу на Донецькому напрямку було 31 обстріл, з них 10 – з важкого озброєння. Половина з цих обстрілів сталася в районі Авдіївки. Бойовики застосували гранатомети різних модифікацій, стрілецьку зброю і кулемети, а біля Опитного випустили 18 мінометних мін і ще 30 мін на півночі біля Новоселівки Другої.

“Триває інтенсивне протистояння в районі селища Луганського. Бойовики застосовують важке озброєння, зокрема ворог випустив по позиціях українських військ 36 снарядів з гармат калібром 122 мм і 119 мінометних мін.
Також неспокійно в Горлівській агломерації, де бойовики активно застосовували бронетехніку: постріли з БМП були зафіксовані в Новгородському, Зайцевому і Новоселівці. Також у певних районах і поблизу Майорського бандформування стріляли з гранатометів і стрілецької зброї “, – повідомив речник.

Лисенко також поінформував, що на Маріупольському напрямку бої тривають на всій лінії фронту, а всього там сталося 38 обстрілів, причому 13 – з важкого озброєння.

Бандформування на цій ділянці найбільше використовували 82-мм і 120-мм міномети. Зокрема, мінометні обстріли сталися поблизу Красногорівки, Мар’їнки, Талаківки, Старогнатівки і Березового. Всього ворог випустив тут 98 мінометних мін.

“Переважна більшість цих обстрілів характеризувалася випуском партій від однієї до восьми мін. Біля Красногорівки та Мар’їнки бойовики стріляли з БМП, а поблизу Водяного випустили три артилерійські снаряди. Крім того, противник застосовував гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю по цих позиціях, а також біля Широкиного та Новогригорівки. Також біля Широкиного і Новотроїцького вели обстріл ворожі снайпери “, – розповів Андрій Лисенко.

На Луганському напрямку було затишшя. Не зафіксовано жодної збройної провокації з боку бойовиків.

Читайте також:
В АТО загинув ще один український військовий.
Бойовикам надійшло підкріплення з тюрем і Костроми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна